Gå direkt till Nyheten (Svartbygge på Nya Stadens torg i Lidköping?)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 07 December 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Svartbygge på Nya Stadens torg i Lidköping?

Publicerad Wednesday, 04 June 2008, 15:53 av Björn Smitterberg

En Lidköpingsbo har i dag anmält ombyggnaden av Nya Stadens torg till byggnadsnämnden för svartbygge. Visserligen har nämnden beslutat om lov, men Ingvar Rydqvist, som överklagat, menar att beslutet inte har trätt i kraft än

Dessutom har Ingvar Rydqvist överklagat bygget till länsstyrelsen.

Nu får sålunda förvaltningen Samhällsbyggnads enhet Plan Bygg avgöra hur saken ska hanteras. Den sitter i samma korridor som Trafikenheten som utarbetat förslaget till utformning. Arbetet utförs av enheten Park Gata som också tillhör förvaltningen Samhällsbyggnad.

– Enligt min mening blev det ett svartbygge när busskuren sattes upp, säger Ingvar Rydqvist.