Gå direkt till Nyheten (Fjärde långtradaren till Lettland från FA-fyndet)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 29 November 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Fjärde långtradaren till Lettland från FA-fyndet

Publicerad Tuesday, 10 June 2008, 12:07 av Björn Smitterberg

På måndagskvällen lastades årets fjärde långtradare hos FA-fyndet med destination Lettland.

Den här gången var det tillsammans 92 kubikmeter som gick i väg till Bauska. Lasten bestod som vanligt mest av kläder och skor, men även av hemtextil, leksaker, porslin, barnvagnar och dessutom mer möbler än vanligt – det finns ett gryende intresse för heminredning. Varje lettisk TV-kanal med självaktning har ett inredningsprogram.

Om man bor trångt och inte har några ekonomiska resurser, så finns en längtan om att kunna förbättra sin bostad – kanske kan en begagnad soffa eller ett matbord, en matta på golvet och en uppsättning gardiner, lätta upp tillvaron för några familjer.

Det finns normalt inte  så mycket plats över för möbler, men “stuvarna” gjorde en jätteinsats och lyckades med ett konststycke. Allt är skänkt till FA-fyndet.