Gå direkt till Nyheten (Storbrand i torvmosse)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 05 December 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Storbrand i torvmosse

Publicerad Wednesday, 11 June 2008, 06:45 av Björn Smitterberg

En stor brand i en torvmosse upptäcktes på tisdagskvällen. Torvmiossen ligger mellan Larv och Floby och bekämpas av brandmän från Vara, Lidköping och Falköping. Under natten har ett 50-tal brandmän varit igång.

Ännu på onsdagsmorgonen är branden inte helt under kontroll – och utvecklingen beror på vädret. Brandmännen inriktar sig på att släcka den brinnande skogen medan mossens ägare försökersläcka elden i mosse3n genom  bevattning med hjälp av maskiner.

Branden sprider sig mycket snabbt i den täta och mycket torra skogen. Släckningsarbetet kommer att pågå minst hela dagen i dag och förhoppningen är att det skall komma en ordentlig regnskur.