Gå direkt till Nyheten (76 har köpt aktier i ‘Destinationen’)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 13 juli 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

76 har köpt aktier i ‘Destinationen’

Publicerad Thursday, 12 June 2008, 20:37 av Björn Smitterberg

Destination Läckö Kinnekulle AB lockar turistföretagen. Förutom huvudägarna Götene och Lidköpings kommuner har nu 76 företagare tecknat sig för sammanlagt 170.000 kronor.

– Vi är jättestolta för det, sa Stefan Johansson, styrelseordförande i det nya bolaget, på bolagsstämman på torsdagseftermiddagen.

De båda kommunerna har satsat nära 300.000 kronor vardera i ett grundkapital till nystarten av bolaget. Till detta kommer nu alltså 170.000 från företagare av olika slag som har det gemensamt att de vill ara med och utveckla turismen (självklart är Lidköpingsnytt med!).

Vid bolagsstämman i dag var dock inte de nya aktieägarna registrerade – det var bara två av de cirka 60 närvarande som hade rösträtt. Det var Carin Lexmon som representerade Lidköpings kommun och susanne Andersson, representant för götene kommun. Och det blev omval på alla poster – det är ju inte så många månader sedan den nuvarande styrelsen valdes.

Så här ser styrelsen ut

Stefan Johansson, ordförande, näringslivsman som “hämtats utifrån”.
Marita Bengtsson, Lidköpings kommun
Petter Böckman, Lidköpings kommun
Bo Bergsten, Götene kommun
Jan Rundkvist, företagare i Medelplana
Petter Nordgren, krögare på Spiken och i Lidköping
Thore Eriksson, krögare på Kinnekulles topp och företagare med Köttex.

Till detta kommer även en grupp med starka suppleanter. Och urvalet visar att det finns en verklig vilja att satsa på utveckling av bersöksnäringen. Gunilla Davidsson, turistdirektören, sa bl a:

– Vi behöver växa på flankerna. Vi kan inte bara satsa på juli utan måste förstå att detta är en näring som lever hela året. Man kan inte sitta nöjd på hösten.

Som en följd av detta beslutades att det nya bolaget skall ha stämma på våren, men varje höst skall ett stort strategimöte hållas med hela branschen för att diskutera säsongen som gått och förbereda den nya.