Gå direkt till Nyheten (Debatt: På måndag är det dags…)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 07 December 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Debatt: På måndag är det dags…

Publicerad Friday, 13 June 2008, 15:02 av Björn Smitterberg

– På måndag är det dags… då skall fullmäktige ta beslut om din, min och Lidköpings framtida ekonomi dvs beslutet om en evenemangshall eller ej, skriver signaturen JHS i en debattartikel.

Här är artikeln i sin helhet

– – – –

Det har varit oroväckande tyst från Hedvall i frågan de senaste dagarna, så Hedvall nu har du chansen.

Berätta nu var Lidköpings socialdemokrater står inför måndagens omröstning. Är ni helt överens inom partiet eller blir det en mans vilja mot resten? Du har gett många alternativ på vägen men vilket kommer att gälla på måndag? Vågar du gå ut med det? Eller som någon skrev – spelar du bluffpoker eller med dolda kort. Nu har du chansen att lägga korten på bordet, och vi kommer att lyssna!

Jag och många med mig vill veta… och många har vi blivit vi som inte vill ha någon evenemangshall för de fantasisummor som presenterats. Ni försöker med dimridåer som ‘nu satsar vi 9 miljoner på skolorna i Lidköping’.

Vad är 9 miljoner i jämförelse med 227 miljoner, usch!
Satsa då hellre på att bli Sveriges bästa kommun på skola, vård, omsorg, trygghet, tillgänglighet och affärsutbud. Låt näringslivet ta hand om evenemangshallar mm.

Du beklagar dig att ingen lyssnar på dig och tar till sig det du skriver ta nu chansen, jag lovar att lyssna.

Betänk också att så har vi ”hallmotståndare” haft det sedan i höstas, ingen har lyssnat och ingen inom politiken har tagit ställning för oss, och detta i ett demokratiskt Sverige. Så gnäll inte.

Jag kommer att lyssna på lokalutsändningen via radio och lägga allt du säger på minnet, tro mig!

Jag hoppas att ni politiker sansar er och stannar upp och fattar det enda riktiga beslut ni kan fatta,

 – att bygg en isyta till, det som det faktiskt finns utrymme för i budgeten. Men ha med i planerna en eventuell överbyggnad i framtiden för att kunna spela bandy inomhus. Med det menar jag definitivt inte en evenemangshall för vansinniga 227 miljoner och en drift på 21 miljoner.  Detta skapar också handlingsutrymme och tid att se vad som händer med Framnäsområdet. Det skapar också mer tid att föra en dialog med alla issporter om deras insats vid ett eventuellt bygge.

Skulle det visa sig att det finns utrymme för en överbyggnad av en ny isyta redan nu och den håller sig inom rimliga driftskostnader (max 12 miljoner), så OK då! Men lova att det inte springer iväg och ökar kraftigt med åren. Anser fortfarande att en bandyhall för omkring 75 miljoner skulle duga mer än väl för den här sta´n. Lägg därtill frivilliga insatser från Lidköpings issporter så blir detta säkert jätte bra.

Jag hoppas innerligt att det inte blir den vansinnessatsning på 227 miljoner och 21 miljoner i drift som varit på tapeten. Jag hoppas också att kommunen inte kommer att ta fler lån och mer räntor för att klara ett bygge.

Vill minnas att Socialdemokraterna ständigt påmint de borgliga om statens underskott pga de lån som togs under 80-talet. Ha det i åtanke innan ni skuldsätter er för mycket.

Jag älskar idrott (även bandy) men satsa rimligt och klokt. Låt även andra sporter få sin del av kakan.

JHS