Gå direkt till Nyheten (I dag invigs den nya turistbyrån i Lidköping)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 29 November 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

I dag invigs den nya turistbyrån i Lidköping

Publicerad Saturday, 14 June 2008, 12:19 av Björn Smitterberg

Det gamla Rådhuset har återtagit sin roll som den naturliga platsen för turisterna att få information om Kinnekulle, Läckö, Vänern, samt Lidköping och Götene i övrigt.
Redan vid invigningen som skedde gemensamt av Götenes kommunstyrelseordförande Bo Bergsten och hans kollega i Lidköping Kjell Hedvall, ringlade en lång kö. För idag såldes biljetter till en Magnus-Uggla konsert för halva priset.

Så fort bandet var klippt var det slut på chansen att stå i solskenet och vara glad för Gunilla Davidsson och de andra som arbetar med turismen i Lidköping.

– Det är symboliskt viktigt – Götene och Lidköping tar tag i turismen, sa Kjell Hedvall. Det är en bransch som vi kanske ska leva av i framtiden.

I Götene finns inte någon vanlig turistbyrå – i stället satsar man på att låta alla företagare i besöksnäringen bli ambassadörer för sin bygd. Turisterna känner inte kommungränsen utan Gunilla Davidsson tror att Kinnekullebygden och Lidköpingsbygden med Läckö hör ihop och gemensamt skapar en stark destination.