Gå direkt till Nyheten (Alliansen: tidigarelägg Hamnstaden)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 29 November 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Alliansen: tidigarelägg Hamnstaden

Publicerad Monday, 16 June 2008, 11:03 av Björn Smitterberg

När kommunfullmäktige i dag inlett diskussionerna om de närmaste tre årens ekonomiska plan yrkade alliansen på att projekt Hamnstaden i Lidköping skall tidigareläggas. Däremot har – som väntat – inget yrkats när det gäller bandy- eller evenemangshall.

I ett gemensamt förslag vill allianspartierna att det anslås pengar till Hamnstadsprojektet tidigareläggs. Majoriteten med socialdemokraterna, vänsterpartisterna och miljöpartisterna vill att projektet på allvar börjar genomföras främst i slutet av treårsbudgeten. Alliansen vill att projektet börjar genomföras redan nästa år.

Totalt under perioden föreslås 20 miljoner läggas. Men det kan komma att höjas rejält – eftersom reningsverkets inbyggnad kan komma att kosta nära 30 miljoner kronor.

Hamnstaden avser en helt ny stadsdel på området mellan Lidan och småbåtshamnen – senare ännu längre västerut.