Gå direkt till Nyheten (De la Gardiegymnasiets bygge håller budget)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 20 juli 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

De la Gardiegymnasiets bygge håller budget

Publicerad Tuesday, 17 June 2008, 18:49 av Björn Smitterberg

Budgeten för ombyggnaden av de la Gardiegymnasiet håller – 208 miljoner kronor räcker. Men tidsplanen håller inte – för bygget är färdigt en månad tidigare än beräknat! Det gör att inflyttningen i sommar har fått en bättre tidsplan. Nu vänta rombyggnad av Giraffen och nua loakler för en ny utbildning.

Den nya utbildningen är Hälso- och kroppsvård som skall hålla tilli det som tidigare varit matsal för Rudenschöldskolan – eleverna äter numera i samma lokaler som gymnasiets elever. Hälso- och kroppsvård kan dock inte flytta in förrän i mars varför ett samarbete med företag i branschen skall rädda höstterminen samtidigt som första åreet inriktas på teoretiska studier.

Nio miljoner kronor har anslagits utanför de 208 för ombyggnaden av De la Gardiegymnasiet för att klara de ombyggnader som skall ske i vinter.