Gå direkt till Nyheten (Parkeringsavgift vid Spiken – eller inte?)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 29 November 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Parkeringsavgift vid Spiken – eller inte?

Publicerad Tuesday, 17 June 2008, 18:57 av Björn Smitterberg

Samhällsbyggnadsnämndens politiker i Lidköping är inte helt eniga när det gäller den nya parkeringsplatsen vid Spiken. Skall det bli avgift – eller skall parkeringsplatsens underhåll skötas på ideell bas?

Spiken har fått en ny parkeringsplats. Den har byggts av kommunen, men kommunfullmäktige har beslutat att inga pengar skall anslås till underhållet. Dom pengarna får skaffas på annat sått – underförstått genom parkeringsavgifter.

Men det kanske finns andra möjligheter. Båtföreningen är en av flera föreningar med verksamhet på Spiken som bl a sköter servicebyggnader åt kommunen. Nu kan det bli aktuellt att låta föreningen stå för skötseln av parkeringsplatsen – och då finns inget underlag för kommunen att ha avgift på platsen.

I dag skulle det avgöras – men i stället blev beslutet att samtalen med föreningarna ska fortsätta. Så det blir inga avgifter i somamr i alla fall.