Gå direkt till Nyheten (Debatt: Annuitetslån lägger skuld på nästa generation)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 04 December 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Debatt: Annuitetslån lägger skuld på nästa generation

Publicerad Wednesday, 18 June 2008, 11:40 av Insändare

– Annuitetslån, är det klokt, frågar en debattör i en artikel i Lidköpingsnytt i dag med anledning av att kommunledningen överväger att sänka de initiala kostnaderna för evenemangshallen med denna låneform.Här är artikeln i sin helhet:

– – – –

Annuitetslån till en evenemangshall – är det klokt
 
Det är kanske jobbigt att ha, som någon skrev, “gemene man” som vill vara med och ha åsikter om hur beslut fattas i kommunen. Jag fäste mig för att man skulle kunna byta ut kapitaltjänstkostnader enligt gängse beräkningsmetoder mot annuitetslån.

Hur stämmer det med lagar och rekommendationer? Bäst att fråga revisorerna. Annuitetslån skonar ju låntagaren de första åren för att sedan trappas upp.

Innebär det att det är kommande generationer som ska dra tyngsta lassen för evenemangshallen? Observera att vi talar om en icke lagstadgat verksamhet i motsats till barnomsorg och skola. I de sistnämna fallen borde det väl i så fall vara mera motiverat med annuitetslån. Om det nu är så att man vill göra ett avsteg bara för att tvinga fram ett beslut om en evenemangshall då förstärks ytterligare uppfattningen att detta blivit en gränslöst viktig sak att driva igenom för kommunledningen. Gränslöst!
 
Såg även att föreningsbidragen skulle omfördelas och ge mera pengar till kulturen. Det är inget vi skall missunna dem, men hur påverkar det anslagen till andra idrotter än isbandy?
 
Politiskt initierad innevångare