Gå direkt till Nyheten (Familjeläger på Spårön)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 07 December 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Familjeläger på Spårön

Publicerad Wednesday, 18 June 2008, 09:25 av Redaktionen

I helgen hade Sunnersbergs församling sitt årliga familjeläger på Flarken på Spårön.

Otroligt nog så klarade sig lägret undan regnet hela helgen! Runt 85 personer deltog i helgens aktiviteter. På Lördag anlände alla till lägerplatsen och satte upp sina tält och gjorde sig hemmastadda. Efter presentation och genomgång följt av lite sång och musik fick alla familjer laga till sin egen lunch, all mat denna helg fick man själv laga till på sina stormkök vilket gav en naturnära känsla.

Efter lunch var det fria aktiviteter många passade på att bada, paddla kanot och en del provade fiskelyckan vid bryggan vilket för en del gav glädjande resultat under helgen andra byggde drakar. Alla umgicks och hade det trevligt i solen som värmde gott. Temat denna lägerhelg var Vinden ”Guds ande”. De vuxna bjöds på Mammatimmen och Pappatimmen en liten samling och samtal kring kvinnors och mäns olikheter och fördelen med detta. Senare var det mer temaaktiviteter för barnen de täljde barkbåtar, gjorde vindsnurror, lekte lekar och sjöng.

Framåt kvällen blev det kokt korv med bröd istället för Lägerbål som det var tänkt från början, den höga brandrisken gjorde att man valde att inte grilla! Lika trevligt blev det ändå med mycket sång och musik.

Kvällen avslutades med en aftonbön av lägrets kaplan.

Klockan 08.00 på Söndag morgon väcktes man, om man inte redan var vaken förstås! Efter frukost var det Gudstjänst och efter det lunch. Sedan var det dags att plocka ihop sina tält och gemensamt hjälpa till att städa lägret. Efter detta var det  LÄGERFINAL  med diplomutdelning till alla barnen.