Gå direkt till Nyheten (Omfattande kompetenssatsning vid skolorna)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 20 juli 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Omfattande kompetenssatsning vid skolorna

Publicerad Wednesday, 18 June 2008, 14:47 av Björn Smitterberg

Lidköpings kommun kommer under de närmaste åren att göra stora satsningar på kompetensutveckling av sin personal vid förskolor, fritidshem och skolor. Det handlar om närmare fyra miljoner kronor som satsas.

I förskolor och fritidshem finns det flera anställda med lång erfarenhet, men som saknar formell behörighet. I dag har barn- och skolnämnden beslutat att satsa 850.000 kronor på att just den personalen skall få en utbildning på 160 timmar. Den nya utbildningen ger visserligen inte någon forrmella be3hörighet – men anses ändå tillföra verksamheten som helhet en kvalitets- och kompetensförbättring.

I Grundskolorna vill man satsa tre miljoner kronor under tre år, och det har nu även kommunfullmäktige bestämt. Pengarna finns nämligen lagrade i form av överskott från tidigare goda år. Sammanlagt finns det cirka 20 miljoner kvar efter att de tre miljonerna tagits.

Här ärdet inte i detalj klart vad som skall göras, men det handlar om att på olika sätt höja kvaliteten på grundskolornas utbildning – bl a med mål att fler ska kunna söka till gymnasiets antionella program.

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
förälder
Gäst
förälder
24 June, 2008 08:54

Skolan får ofta kritik för att den innehåller för mycket obehörig personal. En till del befogad kritik då detta ibland kan innebära problem med kompetens, proffesionalism och förhållningssätt. När så en skolledning försöker ta tag i detta problem så får den kritik för detta istället.
Jag tycker det tyder på mod att våga ta tag i en sådan fråga trots trolig insikt om de känslor som en sådan förändring ofta medför. I det långa loppet måste behörig, kompetent och proffesionell personal alltid vara att att förorda när det gäller utbildning och fostran av våra barn. Inte minst av de barn som behöver stöd i skolan.