Gå direkt till Nyheten (Debatt: Tack Lena för att du kom ut i debatten!)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 29 November 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Debatt: Tack Lena för att du kom ut i debatten!

Publicerad Tuesday, 24 June 2008, 12:08 av Insändare

Socialdemokraten Lena Blomgren har med fakta deltagit i debatten om äldreomsorgen som flera uppskattat. Signaturen Observer tycker det varit välgörande med en politiker som deltagit i debatten, men oroar sig över att debatten inte förs med anonyma.Här är Observers inlägg i sin helhet:

– – – –

Tack Lena Blomgren för Din insändare!

Alltid välgörande med politiker som vågar komma ut och ta och ge i en fri debatt! Men så mycket mer bekymrande blir det när Du säger att Du inte vill debattera med anonyma insändarskribenter!

Hur gör Du vid valboden vart fjärde år? Om det kommer en innevånare och vill prata med Dig kräver Du legitimation så Du garanterat vet vem Du har framför Dig? Svara nu inte att en person på torget en lördag inte är anonym för då ljuger Du!

Det enda Du vet om denna person är dennes utseende. Hur gör Du då? Svarar Du på frågorna eller vänder Du och går?

Ibland tror jag att det är nyfikenheten över vem som tycker och vem som debatterar som tar överhanden över sakfrågan.

Vad som gör hotet mot det fria ordet än större är att till Lena Blomgrens insändare ges ingen möjlighet att lämna kommentarer! Detta är högst olikt den frispråkiga tidningen Lidköpingsnytt. Vad är redaktörens tanke med att man inte skall kunna lämna kommentarer till Lena Blomgrens artikel?

Observer

3 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Demokrat
Gäst
Demokrat
24 June, 2008 05:19

Det är intressant att du, Observer, verkar anta att det är en demokratisk rättighet att få svar på dina frågor som du ställer i nättidning.
Om Lena väljer att inte diskutera med “signaturer” så får du väl acceptera det. Gör du inte det så får du väl gå med i sossarna och rösta bort henne, jobba för att sossarna fölorar nästa val eller sluta med signatur. Politikerna i stan har väl bara “skyldighet” att föra konversation med sina partier? Är det inte så representativ demokrati fungerar? Sen när blev nättidningar en grundpelare i demokrati?

Nyfiken medborgare
Gäst
Nyfiken medborgare
24 June, 2008 06:09

Jag förvånas också över att politiken blir annorlunda om personen man skriver till har ett namn eller inte men tydligen har Lidköpings politiker bestämt sig för att inte debattera med anonyma och då får väljarna välja. Jag har accepterat Lenas åsikt, jag har inte försökt att vara personlig eller kränkande, utan hålla mig till sakfrågan men det räcker inte. NAMN och bara NAMN gäller. Då tackar jag för mig och låter den politiska debatten stanna hos de folkvalda i Lidbeckska huset. Så vill VI ha det i Lidköping. Hoppas utbytet med medborgarna fortsätter att vara givande.

Observer
Gäst
Observer
24 June, 2008 09:58

Demokrat? Inte om man läser vad Du skriver. Mycket elände sett ur demokratisk synvinkel har stått i debatten men Du levererar lågvattenmärket nr 1!

Man orkar inte svara på dina påstående. Ingen demokratiskt sinnad människa kan tycka att Du tillför något av värde.

Tack vare denna rigida uppfattning om demokrati och debatt har vi tydligen förlorat en påläst och balanserad anonym, med allrätt och respekt, insändarskribent!

Nyfiken Medborgare! Jag vädjar, ge inte upp! Din plats i debatten är given!