Gå direkt till Nyheten (Louise Schultz på Kållängen:
Visor om livets outgrundliga ljuvlighet)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 24 juli 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Louise Schultz på Kållängen:
Visor om livets outgrundliga ljuvlighet

Publicerad Tuesday, 24 June 2008, 14:37 av Redaktionen

Den första konserten i serien ”Musik på Slott och Herresäten” inleds i en historisk miljö på Kållängens tingshus på torsdag kväll. Vackra, finurliga melodier och kvicka texter. Lekfullt, enkelt och med en självklar närvaro bjuder Louise Schultz in lyssnaren till sin värld av drömmar, längtan, besvikelse och skratt.
Louise Schultz  låter sig gärna inspireras av den första snön, en dråplig kommentar, himlens skönhet, en varm blick, universums flygande apelsiner eller sina egna tillkortakommanden och glädjesprång i livet där allt är som det är, där stort blir smått och där smått kan förvandlas till drama varje dag. Med värme, humor, ord och melodier berättar hon sina historier till gitarr och fiol.  Louise Schultz bjuder här in Simon Stålspets att medverka och förstärka ord och musik med sina instrument: gitarr, mandola, munspel, sång m m.

Här möts röst, melodirikedom, fiffigt gitarrspel och fiolslingor med Simons kreativa sätt att ta sig an och lyfta musiken. Det gör han med personligt och skickligt gitarrspel, svensk munspelsblues och countryinfluerade mandolariff. Tillsammans blir det en skön mix av bilder, upplevelser och musik.
Louise och Simon har flera års samarbete bakom sig i folkmusiktrion Svart Kaffe och utvecklar här ett nära och levande samarbete som duo där lust och lekfullhet står i centrum.

Louise Schultz (1973) är professionell musiker/sångerska sedan 1998. Hon har jobbat med konserter och föreställningar i ett flertal olika projekt och konstellationer som musiker (sång, fiol, gitarr och piano) låtskrivare och pedagog.

De senaste åren har hon byggt upp ett nära samarbete med musiker och arrangörer i Sverige och övriga Europa och hon är regelbundet inbjuden att medverka vid festivaler, workshops och konsertsammanhang i framförallt Storbritannien, Frankrike och Spanien.

Med utgångspunkt i den svenska folkmusiken låter Louise Schultz sig gärna influeras och ta intryck från olika kulturers musikaliska uttryck och även från den klassiska skolning hon fick under sin musikhögskoleutbildning 1994-1998. Louise är även inspiratör i pedagogiska projekt som t ex Musik i Västs ungdomsensemble World Wide Orchestra.

Simon Stålspets (1969) sökte sig till den svenska folkmusiken från jazzen och bluesen via klassisk gitarr. Sedan ca 15 år är han professionell frilansmusiker (gitarr, mandola, munspel m m) och ingår i ett flertal olika konstellationer, t ex Svart Kaffe, Stockholm Lisboa Projekt och Lystra. Med dessa grupper är han anlitad för konserter och workshops i Sverige och övriga Europa.

Simon Stålspets arbetar även med att komponera musik på beställning till körer, kammarmusikensembler, radioprogram och festivaler osv. Han är utbildad elgitarrmagister och kompositör vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

– Helene Wellner –