Gå direkt till Nyheten (Debatt: Hoppet står nu till Mp, C och Fp)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 29 November 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Debatt: Hoppet står nu till Mp, C och Fp

Publicerad Wednesday, 25 June 2008, 20:26 av Insändare

– Hoppet står nu till Miljöpartiet som satt gränsen 12 miljoner samt Centerpartiet och Folkpartiet som är tveksamma till evenemangshallen, skriver signaturen JHS i en debattartikel.Nu närmar det sig ett avgörande i evenemangshallsfrågan.

Mitt hopp står nu till (MP) som godkänt en driftskostnad på max 12 miljoner samt till (FP) och (C) som är tveksamma till evenemangshallen. Vart (KD) står i frågan vet jag inte men jag ber till högre makter att de inte går med på att öka driften till 15 miljoner. Att (V) och (S) tagit till sig kapitalismens givmildhet och gett vika för etablissemanget vet vi ju redan. De som säger sig stå på den svages sida i samhället…

Jag hoppas också på modiga politiker som röstar mot en hall även om partiet säger att de skall rösta för. Frågan är, finns de, de som står på vår sida?

Har i möten de senaste veckorna hört om samt läst i massmedia om behov på 1-3 miljoner från olika kommunala verksamheter. Hörde följande lilla dialog (kanske inte ordagrant återgiven)

– Det kan vi aldrig få igenom nu när kommunen redan strukit andra planerade investeringar. De besparingarna kommer säkert att gå till evenemangshallen. – Men Hedvall har ju sagt att besparingarna inte har med hallen att göra!? – Tror du på den där om rödluvan också…!

Hedvall sågade en politisk kollega i senaste fullmäktige och kategoriskt och tvärsäkert säger till honom att dina beräkningar stämmer inte (gällande hallen). Men Hedvall själv, som är fullkomlig och ofelbar, har nu vid tre (tror jag) tillfällen räknat och räknat om för att få fram de siffror han vill ha. Allt för att få till en evenemangshall. Mitt förtroende för kommunalrådet är helt förbrukat liksom för Hedvalls nya svans Carin Lexmon (tyvärr).

Hur man lyckas räkna om 227 miljoner och 21 miljoner i drift till 223 miljoner och ca 12 miljoner i drift är en gåta för mig. Men jag är varken ekonom eller kommunalråd. På sin blogg ”erkänner” Hedvall att det är bankens 70 miljoner man vill åt. 

Ett litet räkneexempel vid en drift på 12 miljoner per år.

Detta blir en dagskostnad för dig och mig på 32.876:- per dag!!! 
Stanna upp och tänk efter vad vi kommuninvånare skulle kunna få för 32.876:- per dag.

Som exempel kan nämnas att detta motsvarar en månadslön på ca 20.000:- och det ges då till en hall varje dag .

En hel grundskola skulle kunna få ny utbildningslitteratur på en dag osv.

32.876:- ger 1.370:- per timma räknat på 24 timmar (snällt räknat). För Villa borde det betyda ca 20.000:- i ishyra varje vecka under säsong. För inte tänker väl kommunen sponsra med det när bandyn fått en ny hall? Hur klubbar som LAIK, Svarthall, Kålland m fl skall ha råd att träna i hallen begriper inte jag.

Tänk på hur det kommer att se ut om det blir 15 miljoner. Glöm inte heller att räkna upp för kostnadsökningar på ca två % per år. Då blir det andra siffror. 

En avslutande liten ordlek – Sparbanken Lidköping Arena – förkortat – SLA!!!

Med hopp om ett klokt beslut, mot en evenemangshall.

JHS