Gå direkt till Nyheten (Åtta direktsända operor och ett drama
på Folkets hus storbild)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 24 juli 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Åtta direktsända operor och ett drama
på Folkets hus storbild

Publicerad Thursday, 26 June 2008, 10:01 av Redaktionen

Inte mindre än åtta operor direktsända från New Yorik, och dessutom en dramatisering från Dramaten i direktsändning, ingår i programmet för Folkerts Hus i Lidköping när nu höstens och vinterns program börjar ta form. Dessutom bjuds på flera andra inslag – en helkväll med Lill-Babs är ett exempel.

Dramaten i Stockholm ger i höst ‘Bernardas Hus’ och den går i direktsändning i hög kvalitet till Folkets Hus. Det är verkligen bra kvalitet och sändningarna såväl från Dramaten som Metropolitan i New York ger åskådarna något mer än vad de ser som sitter och ser “på riktigt”.

Marie Göranzon spelar en av teaterhistoriens mest kända kvinnoroller i García Lorcas klassiker. Christian Tomner regisserar pjäsen om änkan som ämnar hålla sina fem döttrar instängda i åtta år för att sörja sin döde far och frukta Gud – avskärmade från kärleken och livet. Övriga medverkande: Basia Frydman, Tanja Lorentzon, Lina Englund, Melinda Kinnaman, Julia Dufvenius, Anita Wall, Inga-Lill Andersson, Lanna Olsson och Wallis Grahn. Sändningen blir i slutet av november.

De operor som sänds i höst, vinter och vår kommer att presenteras efter hand i Lidköpingsnytt. De är:
11 oktober: Salome
22 november: Fausts fördömelse
20 december: Thaîs
10 januari: La Rondine
24 januari: Orfeus och Eurydike
7 februari: Lucia di Lammermoor
7 mars: Madame Butterfly
9 maj: Askungen