Gå direkt till Nyheten (Debatt: Billigare med förskola i Kållands Åsaka)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 03 December 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Debatt: Billigare med förskola i Kållands Åsaka

Publicerad Thursday, 26 June 2008, 07:02 av Insändare

– Det blir billigare med en förskola i Kållands Åsaka än satsningen på 14 miljoner i den del av Tömmen som kallas gula huset, skriver signaturen Nybyggare.
Gula huset är ett av två i kvarteret Tömmen invid brandstationen som beslutats byggas om till förskola. Tidigare har bl a Komvux varit här.

Här är artikeln i sin helhet

– – – –

 Dyrt att bygga förskola av gamla Komvux, bättre att sats på landsbygden.

Ett behov av förskola på landsbygden finns bland annat i Kållands Åsaka men där vill de styrande inte ha någon förskola, allt skall vara i stan!

Kan ni styrande svara mej på vad det kostar att starta en förskola i tex. Kållands Åsaka? Inte tror jag att det kostar 14 miljoner som det kommer att kosta att starta förskola i gula huset vid Komvux. Jag som bor på landet har svårt att förstå att man över huvud taget vill satsa på en förskola vid gamla Komvux. Utemiljön är viktig för våra barn eller hur? Vilken utemiljö erbjuder man de barn som placeras i förskola vid gamla Komvux? Den viktiga utemiljön är gratis på landet. Vi kan inte ha allt i stan vi är många och vi blir fler som bor utanför stan. Vakna nu ni som tycker att det är så himla skönt att vi får en förskola med dålig utemiljö. Vakna nu ni som tycker att alla barnomsorgsplatser skall finnas i stan.

Nybyggare