Gå direkt till Nyheten (Debatt: Vi ser igenom hallens dimridåer)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 29 November 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Debatt: Vi ser igenom hallens dimridåer

Publicerad Thursday, 26 June 2008, 12:01 av Insändare

– Vad kan det kosta att bryta partilinjen i ett beslut om evenemangshallen?
Frågan ställs i en debattartikel av signaturen “Oinitierad innevånare”

Här är artikeln i sin helhet:

– – – –

Inför ett viktigt beslut
 
Finns det likheter mellan den politiska behandlingen lokalt och på riksplanet?

Jag tänker på FRA-omröstningen där vi i dag fått veta att vissa ledamöter i Folkpartiet utsatts för regelrätt mobbing för att tvingats med på den rätta vägen. Blir det likadant när kommunfullmäktige skall behandla hallfrågan?

Risken är uppenbar.
Det finns många som funderar om det ligger rätt i tid att ödsla energi på att frysa is på vintern när kostnaderna bara stiger. Liksom att låsa upp så mycket pengar till ett ändamål som ligger långt från politiskt fundamentala uppgifter. (Infrastruktur, utbildning, sysselsättning, värdig äldrevård etc).

Om det finns seriösa politiker som inte är med på tåget så vore det välgörande för demokratin om de vågade trotsa partipiskan, d v s uppträda på det sätt som måste vara varje förtroendemans ledstjärna (med särskilt tryck på förtroende, dess motsats borde väl vara misstroende).
 
I debatten har det ofta kommit till uttryck en underskattning av intresserade medborgare som ifrågasatt klokskapen hos makthavarna. Det är sorgligt och på sikt farligt. Underskatta inte förmågan hos vanligt folk att tänka kritiskt!!! Underskatta heller inte förmågan att genomskåda de dimridåer som ibland läggs ut.
 
Om det finns en klar och övertygad majoritet som anser att det här är det bästa vi kan göra för våra kommuninnevånare så är det ju helt ok att driva igenom beslutet. Är det många som sitter med iobesvarade frågor och har “brasklappar” i fickorna så är det för jävligt.
 
Ps. Vad kan det kosta att bryta partilinjen? Kamratskap, ett avlönat förtroendeuppdrag? Man kan bara gissa.
 
Oinitierad innevånare