Gå direkt till Nyheten (Gerd & Lennart på sommarturné)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 20 juli 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Gerd & Lennart på sommarturné

Publicerad Friday, 27 June 2008, 13:11 av Redaktionen

Gerd Tidblom och Lennart Williamsson från Kållandsbygden är flitigt i farten denna sommar och nu avlöser sommarkonserterna varandra.

Nu tar sommarkyrkokonserterna vid. Först ut är Borgunda kyrka den 29 juni, fortsätter i Fullösa kyrka den 5 juli och Björsäters kyrka den 6 juli. Därefter gör duon ett  ”Sommarkväll på slättenprogram” den 10 juli i Badhusparken i Vara. Sångarparet fortsätter sedan sommarkyrkokonserterna i Vänersnäs den 24 augusti, och avslutning sker i Lavads kyrka den 27 augusti.

Gerd & Lennart som under året gör sitt hundrade framträdande har en bred repertoar av kända och omtyckta profana och andliga sånger av såväl lättsam som finstämd karaktär och gärna med humoristiska inslag blandat med diktläsning och en och annan historia. I kyrkorummen givetvis med den värdighet som förväntas där. Duon använder med förkärlek berättande texter med tänkvärt djup och innehåll och presenterar sina program om hur och varför de valt just dessa sånger och även kuriosa kring textförfattare och kompositörer på ett lättsamt och intressant sätt.

Sångarparet gör alltid olika program och enligt arrangörens önskemål. Så den som vill åka till flera platser och lyssna får alltid sig ett nytt program till livs även om självklart en del sånger återkommer.

Mycket god hjälp har Gerd & Lennart av musikern Carl-Magnus Malmesved från Kållandsö, som för det mesta ackompanjerar och som ofta gör arrangemangen och stämmorna i musikstyckena till framförandena. Även Lennarts släkting Ingvar Björkdahl från Mariestad har duon god hjälp av som ställer sina rika diktsamlingar till förfogande, men även nyproducerar speciellt duon.

Senare i höst gör Gerd & Lennart en ny turné på Lidköpings Kommuns samtliga äldreboende