Gå direkt till Nyheten (West Air lämnar Hovbyfältet i Lidköping)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 20 juli 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

West Air lämnar Hovbyfältet i Lidköping

Publicerad Friday, 27 June 2008, 10:55 av Björn Smitterberg

West Air lämnar flygfältet vid Hovby utanför Lidköping. Cirka 50 personer berörs. Verksamheten flyttar till Isle of Man i Irländska sjön och till Malmö.

West Air är ett stort företag inom godstransporter med flyg. I Lidköping har flygmaskinerna servats och anpassats för sin verksamhet – bland annat som postflyg. Det är en verksamhet som kräver hög kompetens och har varit en viktig kugge i näringslivet i Lidköping. Enligt uppgifter till anställda och dess fackliga organisationer finns inga fler ombyggnader att göra efter hösten.

I Lidköping har verkstaden på Hovbyfältet varit uppdelad på motorer, propeller, lack, plåt och hjul m m och här finns även ett omfattande reservdelslager.

West Air tänker dock inte lämna Lidköping helt. En ledningsgrupp kommer att finnas kvar – dock inte på flygfältet utan i andra lokaler i Lidköping. Hyreskontraktet för bl a den stora hangaren på Hovbyfältet går ut 1 januari 2010.

På torsdagen hölls MBL-information till de anställda vid West Airpå flygplatsen – men alla ansvariga i flygbolaget har gjort sig omöjliga att nå i dag, en sekreterare svarar i telefonen men får inte uttala sig. Transportarbetareförbundets avdelning för anställda i flygsektorn bekräftar uppgifterna. Transportarbetareförbundet har omkring 30 medlemmar anställda hos West Air på Hovbyfältet.

Kommunalrådet Kjell Hedvall säger till Lidköpingsnytt att han har informationer om att MBL-förhandlingar hållits men att han inte känner till detaljerna.

– Om West Air lämnar Hovby och Lidköping är det mycket allvarligt för flygfältet, det är helt klart. West Air är en stor arbetsgivare.

Arkivfoto: Adam Madsen