Gå direkt till Nyheten (Läckö Strandgård är till salu)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 05 December 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Läckö Strandgård är till salu

Publicerad Sunday, 29 June 2008, 09:38 av Insändare

Konferens- och äventyrscentret Läckö Strandgård ska säljas. Utgångspriset är knappt 4,25 miljoner kronor. Mäklarbyrån tipsar om olika användningsområdet – bl a som vandrarhem eller som bostadsrättsförening.

Nuvarande ägare köpte anlägningen och startade Kållandsö Äventyrscentrum, men sedan 2003 arrenderas den av Margareta Näsmark som bor här och driver pensionats- och vandrarhemsrörelsen Läckö Strandgård.

Läckö strandgård har en lång histora. Stora huset byggdes 1929 men har renoverats i omgångar. Det användews först av barn vars familjer drabbats av TBC. Senare var det fattiga barn som omhändertogs för att så småningom bli barnkoloni. Det var en lämplig plats  för barn – här finns en fin strand. Anläggningen byggdes om och byggdes ut av landstinget 1979. Bland annat handikappanpassades byggnaderna.

Läckö Strandgård har i dag 18 gästrum, kök och restaurangdel, samt ett par konferensrum.