Gå direkt till Nyheten (Debatt: Klockan tickar för evenemangshall)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 04 December 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Debatt: Klockan tickar för evenemangshall

Publicerad Monday, 30 June 2008, 11:55 av Insändare

– Klockan tickar, snart skall beslutet om evenemangshallen fattas, skriver Observer och tycker det skall bli spännande att se om demokratin låter kapitalet styra.Här är debattartikeln i sin helhet:

– – – –

Likt nyårsaftons närmande till tolvslaget närmar vi oss nu beslutet i fullmäktige angående evenemangshallen.

Förväntansfulla väntar vi nu, skattebetalande medborgare, på hur överheten kommer hantera våra surt ihoptjänade skattekronor. Kommer politikerna att ta ödesbeslutet att låta uppföra en jubileumshall för sparbankens 175-årsjubileum med möjlighet för Villa BK att även spela bandy?

Eller kommer man tacka nej till pengagåvan och gå ut som demokratins segrare?
Eller kommer man att låta kapitalet ta över demokratiska beslut?

Frågorna är många, debatten går hög. Vissa politiker har redan visat att man vågar ta ställning. Andra partier har hittills inte velat visa sina kort. Givaren sa från början att total enighet skall råda i beslutet. När så denna enighet sviktar skyndar givaren till och menar att några avhopp inte gör något. Alltså sviktar givaren i ställda direktiv. Man skjuter till ytterligare pengar för att ytterligare blidka mottagaren.

Nu riktas, med stor spänning, blickarna mot Mario Melani. Mario har sagt nej till detta projekt tidigare med motivering att det skulle inverka menligt på t ex skolans utvecklingsmöjligheter. Ett skäl, som genom givarnas bidrag till driftskostnaden under tre år, fått ytterligare tyngd.

Mario, klockan tickar! Snart är det dags för beslut!

Står Du, Mario Melani ansvarig för skolorna i vår kommun, fast vid Din övertygelse även i kvällens debatt och beslut? 

Observer