Gå direkt till Nyheten (Debatt: Intressant i kommunfullmäktige i Lidköping)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 15 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Debatt: Intressant i kommunfullmäktige i Lidköping

Publicerad Tuesday, 01 July 2008, 17:48 av Insändare

– Är det rätt att korkskalleförklara meningsmotståndare? Frågan ställs av signaturen Initierad innevånare efter måndagens debatt i kommunfullmäktige.

Här är debattartikeln i sin helhet:Intressant fullmäktigedebatt
– – – –

Här är artikeln i sin helhet:
 
Många följde sina inövade manus men en och annan luftade intressanta åsikter.

Är det rätt att korkskalleförklara meningsmotståndare? Jan Peter Glans fick väl det epitetet sedan han undrat om man inte kunde tänka sig en annan prioritering om det fanns pengar tillgängliga. Jag förstod precis vad han menade. Själv hade han nog känt av kalla vindar eftersom han började med att tacka fullmäktige för att de inte “gav honom fingret”. En känsla av latent mobbing kanske.
 
Rolf Larsson visade hur man kan trolla med siffror genom att använda annuitetsmetoden när man lånar upp pengar. Han yrkade avslag eftersom han inte ansåg det rätt att skjuta låneskulden framåt. Vi kommer faktiskt att fortfarande vara skyldiga pengar när Hedvall har fyllt 80 år (och enligt sin egen uppfattning inte är någon att räkna med längre). Detta är f ö en underlig inställning för en ledande politiker – men inte förvånande om man kollar “Kjell i vimlet”-bilderna. Han umgås inte med några 80-åringar.
 
Mario Melani lade ner sin röst. Men först motiverade han utförligt och tänktvärt sitt ställningstagande. Han ingav stort förtroende.
 
Undrar för övrigt om vi kan få någon kvinnlig fägring till invigningen. Kronprinsessan Viktoria kanske…ler…
 
Slutligen skall bara konstateras att beslut fattats i demokratisk ordning och att 47 av 51 anser att detta är det klokaste vi kan göra i nuläget!?
 
Initierad innevånare

20 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Simon i gamlestan
Gäst
Simon i gamlestan
1 July, 2008 06:13

Jag tror vi, om man lyssnade noga, kunde höra mer än en partipiska vina i fullmäktigesalen.

Förnuftiga politiker i alla läger höll tyst! Alla kan inte gjort det av fri vilja!

Belle var i talarstolen och sjöng idrottsledarens lov. Han måste vara den ende som tror han är där som idrottsledare! Trodde det var politiker som satt i salen! Kanske var han, som styrelseledamot i Villa BK, jävig??

Någon borde kanske låta den frågan bli föremål för ett överklagande?

Observer berörde den frågan igår!

Hur är det, finns det fullmktigeledamöter även i bankens ledning? Är de jäviga?

Observer har en poäng!

Här får vi hoppas att Ingvar Rydqvist kan försöka bringa klarhet!

Elof
Gäst
Elof
1 July, 2008 06:30

Med tanke på att Hedvall inte vet om att det är riksbanken som har till uppgift att “sköta” inflationen så är det väl inte så förvånade att det har blivit som det har blivit eller? Men han har ju kunskaper som vi andra inte har enligt hans blogg ivf.

BT
Gäst
BT
1 July, 2008 07:45

…ler… Cred på den ;)

kjell hedvall
Gäst
kjell hedvall
1 July, 2008 10:04

eftersom det är jobbigt att på heltid snart svara alla okunniga har jag inte svarat…men ibland går det över gränsen..Vi har samma Riksbank som under Sosse regeringen..”Alla” vet att riksbankens räntepolitik är ett trubbigt instrument att bekämpa inflataion,fråga er själva varför vi hade 0-2 % under Persson…Det handlar givetvis om regeringspolitik,,Fråga finansen…Anders Borg..

WiseOne
Gäst
WiseOne
2 July, 2008 08:42

Det är klart att dte bara handlar om regeringspolitik. Att Persson bestämde över hela världen vet väl alla? Att Persson och Hedvall är slående lika när det gäller ödmjukhet är väl en tillfällighet. Tur att Ni finns som kan leda de okunniga! Det bekräftar bara min tro på att sossrna alltid trott sig vet vad som är bäst för svenska folket och tvingat på dem kollektiva lösningar oavsett om man vill ha dem eller inte. Men det är inte bättre på den borgerliga sidan heller. Det känns som det var länge sedan politiker jobbade för allmänhetens bästa. Det mesta verkar handla om prestige och stelbenta principer!

Lars undrar
Gäst
Lars undrar
2 July, 2008 10:57

Lars Undrar!

Ja tycket att bandy palatset bör heta ”Gökboet” den kommer under lång tid att vara ett gissel för kommande politiker.

Svar till Kjell Hedvall:
Nej, vi är inte bandyhatare om vi ogillar bygget av bandypalatset ”Tom tunna skramlar mest”.

Enligt det informations möte som hölls så förklarade kommundirektör Kenth Linström och arkitekten att hallen i stort sett inte var lämpad till annat just bandy, nu har politikerna köpt en evenemangshall och inte en bandyhall! -Har man köpt ”Grisen i säcken?”

En stor eloge till J-P Glans och Rolf Larsson som vågade stå emot trycket och näst intill blev förolämpade, men det räcker inte, Vi kommer inte rösta på era partier vid nästa val för att ni umgås med fel vänner. Till Mario Melani , jag saknar ord, vi kommer heller inte rösta på ditt parti vid nästa val.

De rykten som surrar på Skaragatan så är beslutet en fullträff att överklaga (det har ju redan nämnts flera anledningar här på Lidköpingsnytt) vilket skulle försena projektet ca. ett år. Alla kalkyler blir förkastliga samtidigt som denna debatt som varit visar att det finns ett markant motstånd mot bygget och vi kommer ett år närmare valår, politikerna har visat vad man menar med en ny isyta?

Observer
Gäst
Observer
2 July, 2008 07:28

Vem, säger vem, skulle våga skriva ett överklagande?

Det får vi inte göra anonymt!

Varför skriver vi anonymt?

För att vi har rätt till det!

Ja, men det är inte hela sanningen!

Vågar man framträda eller blir man då deporterad till norrland, om man ens överlever?

Men Lars, jag hoppas det finns någon som vågar!

Före detta sosse i Lidköping
Gäst
Före detta sosse i Lidköping
2 July, 2008 09:36

Överklagande

Här har ju Ingvar all chans i världen att vinna ett överklagande. Vi håller tummarna.

realist
Gäst
realist
2 July, 2008 10:21

Var du inte mån om att våra skattepengar skulle hanteras varsamt??? Hur tror du det går med kostnaden om alla ska okynnesöverklaga. Tror inte du varit sosse nån gång utan en borgare under falskt flagg.

Undrande bandyvän
Gäst
Undrande bandyvän
3 July, 2008 12:55

Till Lars och övriga kritiska.
Jag vill börja med att säga att ni har all rätt att vara kristiska, men jag efterlyser lite saklighet. Ni kräver beslutsunderlag från politierna, men verkar veta ändå att beslutet gått till på fel grunder. Sedan påstår ni att en majoritet är emot hallbygget, var är ert underlag för det. Ett fåtal inlägg på lidkopingsnytt på internet? Jag känner ett flertal hallförespråkare, men de har varit tysta i debatten. De har helt enkelt tyckt att det inte funnits sp mycket att snacka om innan man vetat hur det blir. Tips till lidköopingsnytt; ORdna en omröstning på hemsidan så får vi se hur folk tycker.

Oven
Gäst
Oven
3 July, 2008 01:20

Vad skulle skälet vara till ett överklagande?

Egon i Strö
Gäst
Egon i Strö
4 July, 2008 12:44

“eftersom det är jobbigt att på heltid snart svara alla okunniga har jag inte svarat…” Så skriver Lidköpings ledande politiker här ovan. Han själv vet bäst och därute finns det bara en massa okunniga. Har vi inte hört detta förut: I kärnkrftsdebatten, inför valet om medlemskap i EU etc etc. Jag ser denna inställning som en mycket stor hybris…ett exempel på när en person suttit alltför länge vid makten…

Lars undrar
Gäst
Lars undrar
4 July, 2008 08:00

Hej Observer!

Jo, det skulle jag kunna gör men det ligger till så här: ” Du skall inte trampa på den tå som föder sig som har förbindelse med den …………..” (citat ur SVT Robinsson)

Jag tycker J-P Glans och Rolf Larsson skall överklaga beslutet. De har redan börjat bråkat med mammon.

Folk är riktigt förbannade över beslutet och jag tror politikerna har missbedömt ärendets dignitet.

kjell hedvall
Gäst
kjell hedvall
4 July, 2008 10:46

Se,där kom det igen.StröEgons kommentar att jag suttit för länge…Har man inget annat och komma med så..Jag utgår från de som skriver anonymt på Lidköpinbgsnytt,inga andra det borde väl vilken som helst normalbegåvad förstå,jag kan ta de som uppmanar till överklagan.Vad är det som skall klagas på ?.Om man inte gillar politiska beslut så får man använda sig av sin röstsedel vart fjärde år. Överklaga kan man göra om man är sakägare eller om beslut fattats på ett olagligt sätt. Det finns inget olagligt i en evenemangshall.
Dumt kan man tycka det är men det är inte olagligt.Debatten här utgår från ett sabotageklagande som fördyrar med många miljoner. Hur många miljoner har Rydkvist kostat skattebetalarna ?? Detta är inget att skämta om..

Undrande bandyvän
Gäst
Undrande bandyvän
4 July, 2008 12:49

Återigen Lars, vad har du för belägg till det. Jag känner många som tycker det är ett fantastikt beslut för Lidköping som öppnar många nya möjligheter. OCH DU alla av dem är inte bandyvänner och går på Villa eller Laiks matcher!

Lava Pär
Gäst
Lava Pär
4 July, 2008 06:21

Lagårsföreninga här uti bögda har tänkt att arrangera VM i möke kärre körning på skridskor, men innan vi tar nöt beslut om detta så måste vi veta vad hallhyra ä ? För detta kan ju bli sketakul.

f.d. sosse i lidköping
Gäst
f.d. sosse i lidköping
4 July, 2008 06:45

Håll dig du till landsbygden, för räknenissen har troligtvis gått under jorden eller så är bläcket i pennan slut.

f.d. sosse i lidköping
Gäst
f.d. sosse i lidköping
5 July, 2008 07:24

Tycker synd om dig Lava Pär som inte kan få besked på vad hallhyran blir.

Nämen
Gäst
Nämen
19 July, 2008 06:11

Klipp banden mellan kommunen och Villa. Det skapar bara inavels politik Kolla ist på tex kanot klubben som har lyckats så bra i Sm osv, i en sport som är mycket större än bandy. Och Hcl är också ett exempel som bör uppmärksammas

Henrik
Gäst
Henrik
27 July, 2008 12:36

Man kan ju fundera på varför HCL har lyckats så bra på senare år. Jag misstänker att bygge av ishallen har en väldigt stor bidragande orsak.
Hur stor hade ishockeyn varit idag om man inte hade byggt hallar. Svårt att tro att det skulle vara 8-10000 på elitseriematcherna utomhus i 10 minusgrader.