Gå direkt till Nyheten (Debatt: Bara det negativa lyfts fram)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 12 juli 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Debatt: Bara det negativa lyfts fram

Publicerad Thursday, 10 July 2008, 15:29 av Insändare

– Bara det negativa om vattenskotern lyftes fram i artikel i Lidköpingsnytt, skriver signaturen Olle i en insänd artikel.

Här är insändaren i sin helhet
– – – –

Brukar dagligen läsa Lidköpings nytt och såg artiken om vattenskotrarna.

Hemskt tråkigt att läsa en sådan artikel då man bara lyfter fram det negativa som ett fåtal personer upplevt. Vattenskotern kan ju jämföras med vilken racerbåt som helst med skillnaden att den har jetdrift istället för propellerdrift. I övrigt har jag ju själv sett folk åka vattenskidor och dylikt efter racerbåt i Lidan. Borde ju störa lika mycket. Desutom är dagens skotrar ofta 4-takts motorer vilket således ger betydligt mindre oväsen samt utsläpp.

Olle

 
 

 

3 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
realist
Gäst
realist
10 July, 2008 06:07

som sagt Olle, även om det är svårt att läsa det du skriver, men det är ju inte ditt fel. I älva har inga jetski att göra bland alla fåglar som finns där. Stöllekörning kan ni göra vid värmeverket.

Joakim Träff
Gäst
Joakim Träff
10 July, 2008 07:47

Realist, när du skriver “I älva har ingen jetski att göra…” Menar du vattenskotrar också då? En vattenskoter får åka precis vart dom vill när dom vill. Sen om några kör för fort så är det självklart fel. Men dra inte alla över en kant. Även båtar går för fort i “älva”. Finns säkert en o annan fågelskådare som åker vattenskoter också..

Stefan
Gäst
Stefan
10 July, 2008 11:39

Nej Olle, den kan enligt Länsstyrelsen inte alls jämföras med vilken båt som helst eftersom den helt enkelt inte klassas som båt…

“Med vattenskoter avses här en farkost vars längd understiger fyra meter och som har en förbränningsmotor med ett vattenjetaggregat som främsta drivkälla samt har utformats för att framföras av en eller flera personer som sitter, står eller står på knä på farkosten snarare än befinner sig i den.”