Gå direkt till Nyheten (Travtips: Svanstedt startar på Axevalla)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 20 juli 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Travtips: Svanstedt startar på Axevalla

Publicerad Friday, 11 July 2008, 11:04 av Redaktionen

Åke Svanstedts bestraffning från Halmstad togs bort av överdomstolen. Något som diskuteras livligt men som togs emot med glädje på Axevalla.
– Det skulle känts oerhört tomt utan grön kusk, säger Benny Ternemar, sportchefen på banan.

I kväll börjar StoChampionatet så smått. finalerna går nästa helg men uttagningarna börjar. Märkligt nog är inte ett enda lopp på Axevalla i kväll full-besatt.

– Låt vara att sex av loppen är kval till StoChampionatet men de andra loppen borde definitivt vara fulla. Ett lopp med tillägg vid 30.000 och högst 100.000 lockade tio hästar!!! Inte ens P22-loppet är fullt! Startmöjligheter finns men man måste faktiskt anmäla, säger Benny Ternemar.

– Som förhandsfavorit vid uttagningsloppen gäller i nuläget Lie Detector. Det finns dock flera hästar som är på väg upp. Thomas Uhrberg har en av dom i Music La Marc. Hur bra är Åke Svanstedts Flea Southwind som för övrigt delägs av Tommy Söderberg?

På söndag sker anmälningarna till nästa fredags och lördags tävlingar.  Det är lika nervöst som vanligt innan listorna är klara.

– Det handlar om över 7.7 miljoner i 35 lopp så visst finns det goda förutsättningar för bra sport.

Per Ottossons V75-funderingar

Förra veckan ratade jag flera favoriter, jag tror alla dem vann. Enda fördelen var att det blev jackpot till morgondagens V75:a på Årjäng.

V75-1:
Jag är väldigt tveksam till favoriten 2. Thrustworthy Ås 60%. Han håller visserligen toppform men han får svårt att nå ledningen här och då är det direkt problem. 1. Lindus Key 35%, här har Björn fått bästa tänkbara läge och det luktar spets. Hästen har också kapacitet för att vinna ett sådant här lopp och han är given på kupongen. 7. True Q. 17% är roligaste draget,. Näst senast var han sjuk men kom åter senast och gjorde ett jättebra lopp från ledningen men fick stryk av omöjlige B.B.S.Bigtrade. True Q. är väldigt speedig och skulle Åke hitta ner i rätt läge här får motståndarna hålla i hatten. Jätterysaren är 10. Pheripherique 7% som alltid är underskattad.

V75-2:
Storfavorit blir 6. Gidde T.H. 64%. Han är rejäl och motiverad favorit, når han spets har han bra vinstchans. 1. Trainee E. 38% är stark och har ett fint läge, är given vid gardering. Personligen har jag svårt att lämna 9. Elis Ride 7% och 10. Tanker 14% utanför kupongen då bägge har kalasform och rensar bra.

V75-3:
Ett väldigt spännande Guldlopp som känns otroligt svårttippat. 5. Finders Keepers 58% har utvecklats till en elithäst. Känns kanske ändå i enklaste laget för att vara favorit. Räknas givetvis på sin spetschans här. 12. Jaded 37% har hittat stilen rejält och imponerat. Spår 12 lika med gardering. Jag garderar rejält och 9. Arras 7%, 10. Giant Superman 8%, 11. Steinlager 8% är otroligt intressanta på strecken.

V75-4:
Här har spelarna spritt strecken rejält och det är bara att hålla med, loppet är svårt. Min första häst blir 7. Lomar 17% som nu körs av Åke Svanstedt. Men annars känns det som en grå massa.

V75-5:
Ett stolopp i låg klass slutar ofta med skräll. Andrahandsfavoriten 7. Felicia Li 35% var väldigt fin senast på bra tid. Då gick hon barfota runt om vilket gav en rejäl kapacitethöjning. Skor denna gång? Räknas ändå, kolla skoinfo. 8. Sweet Chilli Laday 42% blir kanske favorit och hon har sett bra ut i de senaste starterna. Med lite flyt i positionerna är det bra chans. 9. Alva Hammering 9% är Dagfinn nöjd med och känns kul när man tittar på streckfördelningen.

V75-6:
6. Jos Cortina 44% är knapp favorit just nu. Han verkar ha hittat tillbaka till sitt rätta jag. Senaste starten är bara att glömma då Hans Adielsson satt och åkte med i fältet och attackerade först 75m kvar. Det höll ändå på att räcka till seger. Här har han bra spetschans och då är ju givetvis mycket vunnet. Åke är väldigt nöjd med hästen. 10. To Be Sir 34%, det känns väldigt spännande med Björn Goop på denna högkapabala häst och han kan faktiskt slå favoriten på ren styrka. 5. Q.Forty Five 10% tycker jag gjorde sitt bästa lopp i karriären senast då han pressade en så bra häst som Hoof Beats till slut.

V75-7:
3. Beanie M.M. 47% har haft en otrolig otur med spårlottningen tidigare och ändå varit med och krigat i Silver. Nu är det perfekta förutsättningar då hästen är startsnabb och vunnit de flesta loppen från ledningen. Han är given men lite väl mycket streckad. 2. Euro Staro Crown 15% är en hedershäst som kan få smygloppet här och då kan Jörgen speeda ner favoriten. 1. Ecupos Bitte 12% var totalt heroisk senast då hon pressade Fama Currit utvändigt ledaren. Man trodde knappt sina ögon när hon aldrig gav sig och det var en femstjärnig prestation. Balansen är ej klar men senast gick hon barfota runt om och det visade sig vara ett stort plus och det är bra att komma ihåg. Spåret är chansartat men på min kupong är Ecupos Bitte självklar.