Gå direkt till Nyheten (Fem fotografer på Limtorget)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 03 December 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Fem fotografer på Limtorget

Publicerad Tuesday, 15 July 2008, 21:29 av Redaktionen

På Limtorget är det dags för fotokonst nu, när de fem fritidsfotograferna, Jan-Åke Roos, Per Bäckman, Andreas Johansson, Tomas Karlsson och Christian Hemborg visar fem bilder vardera.

För de  två sistnämnda är det dessutom debut som utställare.

De fem ligger också ute på nätet, under det gemensamma namnet – fotodille.se.


Från vänster:Jan-Åke Roos, Andreas Johansson, Christian Hemborg, Tomas Karlsson och Per Bäckman.

– Vi är som en liten privat fotoklubb, där vi träffas, umgås, redigerar och diskuterar våra bilder. Men något gemensam fotoestetiskt program har vi inte, säger Andreas Johansson.

Och tillägger att man ”fotograferar allt”.

Rådhuset.  Christian Hemborg.

Det lilla utställningsrummet på Limtorget var välfyllt med besökare under de två vernissagetimmarna på tisdagseftermiddagen.

Paxe.  Jan-Åke Roos.

De 25 fotona, som kanske blir lite orättvist exponerade på grund av lokalens litenhet håller samtliga god kvalité, att de fem behärskar olika tekniker vad gäller såväl kamera som bildbehandling i photoshop förstår man.

Att de fem också var och en på sitt sätt är på jakt efter en personlig uttrycksform kan man också förmärka. Med all säkerhet kommer detta att bli än mer framträdande i gruppen vad tiden lider.

Nära inpå.  Per Bäckman. 

Som Lidköpingsbo är det givetvis extra roligt att några  typiska ”lidköpingska” motiv är med.

Det är bra att en grupp fritidsfotografer på detta sätt presenterar sig i sta´n. Det är ett viktigt bidrag till att vi i vår kommun stimuleras till ett aktivt och livaktigt bildintresse.

Det är heller inte ointressant med vilken teknik bilderna “skrivits ut”. Papperet har struktur och används normalt för akvarellmålning, men ger bilderna en alldeles speciell lyster som inte blänker. Tekniken har utvecklats av gruppen tillsammans med en annan person i Lidköping.

Utställningen pågår till och med 27 juli.