Gå direkt till Nyheten (Avsked i Lidköping blir domstolsfråga)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 29 November 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Avsked i Lidköping blir domstolsfråga

Publicerad Wednesday, 16 July 2008, 11:40 av Redaktionen

Fackorganisationen IF Metall går nu till arbetsdomstolen med en tvist om ett avsked från ett företag i Lidköping. En man blev i början av sommaren avskedad sedan han fått tolv varningar av arbetsgivaren. 
IF Metall hävdar dock att företaget har en kultur som bygger på att utfärda erinringar och varningar ofta till sina anställda. Facket kräver att  mannen skall få tillbaka sin anställning för att flera av varningarna ifrågasätts.

Bland annat har företaget betalat sjuklön till den anställde dagar då denne varit olovligt frånvarande. Två varningar anser facket inte har med arbetet att göra – det gäller en morgon då mannen kom sent för att han suttit häktad under natten, och dels en varning för att han påstås ha orsakat lackskador på bilarna på parkering efter arbetstid.

3 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Tomas
Gäst
Tomas
16 July, 2008 12:02

glad att jag lämnat Metall de är fel ute här

realist
Gäst
realist
16 July, 2008 12:48

Har han fått 12 varningar har han säkert gjort sej förtjänt av dom flesta. Vill till en hel del innan varningar delas ut. Metall borde ägna sej åt sina skötsamma medlemmar.

Micke
Gäst
Micke
16 July, 2008 06:25

Jag är av den uppfattningen att facket är en organisations om strider för idiotiska frågor oftare än något sunt. I detta fallet känns det väl ganska uppenbart som om killen inte har skött sitt jobb. Är jobb en rättighet eller något man förtjänar? Svaret är tydligt för mig men facket har vist en annan uppfattning.