Gå direkt till Nyheten (Fortsatt uppåt för bostadspriser i Lidköping)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 07 December 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Fortsatt uppåt för bostadspriser i Lidköping

Publicerad Wednesday, 16 July 2008, 10:54 av Björn Smitterberg

4.261 kronor per kvadratmeter – det är medelpriset för bostadsrättslägenheterna som bytt ägare de senaste tre månaderna. Priserna har fortsatt uppåt. Detsamma gäller villapriserna som nu åter tenderar att stiga i Lidköping.
Enligt statistiken för Lidköping är det hela 72 bostadsrätter som bytt ägare de senaste tre månaderna och det är en tredjedel av alla ägarbyten som skett det senaste året när det gäller bostadsrätter. Under samma period har 37 småhus och villor bytt ägare till ett medelpris av 1,662 miljoner kronor.

Man kan säga att centralt belägna nybyggda bostadsrätter nu kostar lika mycket som en villa i utkanten av Lidköping.

Villorna kostar nu i genomsnitt fastighetstaxeringen multiplicerad med 1,97 – alltså nästan dubbelt. Men variationerna är stora över kommunens olika delar. I genomsnitt har priserna på ett år stigit nio procent i Lidköping.

Bostadsrätterna har stigit ännu mer i pris – 14 procent.

29 villor i Götene kommun har bytt ägare de senaste tre månaderna. Medelpriset var 781.000 kronor. Det finns inga säkra uppgifter om prisutvecklingen för antalet objekt är för få och för varierande. Men det kan nämnas att motsvarande siffra per de senaste tolv månaderna var 784.000 kronor, och det är 21.000 kronor lägre än motsvarande uppgift förra månaden.

Fyra bostadsrätter har bytt ägare i Götene till ett medelpris av 1.810 kronor per kvadratmeter. Det är en återhämtning som skett senaste tiden, men priserna är ändå lägre än genomsnittet för det senaste året.

I Skara har 52 bostadsrätter bytt ägare de senaste tolv månaderna till ett medelpris av 1.966 kronor per kvadratmeter. Priset har gått upp lite, för medelpriset de senaste tre månaderna är 2.081 kronor per kvadratmeter. Statistiken är dock osäker på grund av få överlåtelser.

Villorna i Skara har de senaste tre månaderna betingat ett medelpris på 1.002 miljoner kronor och tendensen är vikande. Sett över tolv månader har priset gått ned fem procent.

För Vara och Grästorp finns inga uppgifter. Uppgifterna kommer från Mäklarstatistik. Ingen kommun i västra Skaraborg är så stor att den finns med i det underlag som Lantmäteriet och Statistiska centralbyrån presenterar.