Gå direkt till Nyheten (Filmpremiärer: antihjälte och godisnalle)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 07 December 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Filmpremiärer: antihjälte och godisnalle

Publicerad Friday, 18 July 2008, 11:09 av Björn Smitterberg

En misslyckad person i mångas ögon är den  Hancock som Will Smith spelar i filmen som i kväll har premiär i Lidköping och på flera andra platser i Sverige. Men det är också premiär för en godisälskande panda.  Hancock är  mannen som får stålmannens krafter – men som inte är den väl klädde mannen. I stället för att springa till ten telefonkiosk och byta om tar han mobiltelefonen med sig i baren.

Idén med att göra en film om en misslyckad hjälte skulle förstås kunna ge väldigt många goda uppslag – men kritikerna är ganska överens om att filmen blandar för mycket för att få riktigt genomslag.

I genomsnitt har filmen fått en tvåa på en femgradig skala. Filmen är barnförbjuden och går på sena föreställningarna.

För de yngre filmälskarna finns också en premiär: Kung Fu Panda.

Det är lätt att få en fyndig barnfilm när man skapar en klumpig panda som hjälte som skall möta Kung Fu-experten. Filmen har genomgående kallats trevlig, men kanske inte håller lika bra för föräldrarna som för barnen.

Filmen om den godisälskande pandan går på tidiga föreställningarna och är tillåten från sju års ålder. Filmen är dubbad till svenska.

Folkets Hus fortsätter att visa “Mamma Mia” även denna vecka, liksom “Sex and the City”. Två kioskvältare som lockar många till mörkret i Folkets Hus i Lidköping.