Gå direkt till Nyheten (Sommarpsalmer i Rackeby kyrka)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 29 November 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Sommarpsalmer i Rackeby kyrka

Publicerad Saturday, 19 July 2008, 10:23 av Redaktionen

I serien Musik i sommarkväll i Sunnersbergs församling har nu turen kommit till Rackeby kyrka på söndag kväll 20.00. Då ges en konsert med Anders Torén och Marcus Hedenfalk som spelar trumpet och marimba.

Marcus Hedenfalk började sin musikaliska skolning i svensk kommunal musikskola. Han gjorde han sin värnplikt vid arméns musikkår i Strängnäs varefter följde privata studier i slagverk och sedan musiklinjen Ingesunds folkhögskola. Efter det studerade han slagverk i Manchester, England.

Marcus har efter studierna jobbat som lärare i slagverk på musikskolan i Växjö och sedan 1999 vid musikskolan i Lidköping. Utöver undervisningen så musicerar han som frilansmusiker i tillfälliga projekt samt i olika duokonstellationer med kollegor.

Anders Torén började spela trumpet i Götenes musikskola. Vidare har han studerat vid Dalarö folkhögskola och senare vid Stockholms Musikpedagogiska Institut (SMI). Anders arbetar som lärare på brassinstrument vid Lidköpings musikskola och har även undervisat i detta ämne vid musikskolan i Götene och i Angered. Vid sidan av sitt jobb som musiklärare spelar han bl a ofta i kyrkor i Lidköpingsbygden.

Denna kväll får vi lyssna till mycket musik som vi känner igen bl a några sommarpsalmer och till några stycken modernare musik. Kvällens aftonbön leds av Stig-Göran Björk.