Gå direkt till Nyheten (Föreläggande om “Skutan” hävdes)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 13 juli 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Föreläggande om “Skutan” hävdes

Publicerad Monday, 28 July 2008, 17:25 av Redaktionen

Länsstyrelsen i värmlands län har hävt det viteshot som Säffle kommun lagt på ägaren av “Skutan” – det fartyg som tidigare var restaurangskepp i Lidköping. Säffle kommun menade att den grundstötta restaurangbåten är nedskräpning.

“Skutan” har stått på grund i Luröskärgården ett par månader. Säffle kommun har menat att den är nedskräpning i Vänern, och har satt ut ett vite på att skeppet skall bort. Men det har överklagats och enligt Värmlandsnyttt har länsstyrelsen i Karlstad nu beslutat häva hotet om vite – “Skutan” är helt enkelt för värdefull för att betraktas som  skräp, enligt länsstyrelsen.