Gå direkt till Nyheten (Monica Green frågar om mackdöden i Skaraborg)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 12 juli 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Monica Green frågar om mackdöden i Skaraborg

Publicerad Thursday, 31 July 2008, 13:28 av Redaktionen

Monica Green (s), riksdagsledamot för Skaraborg,  tar i dag upp den situationen med nedläggning av bensinstationer. En fråga har ställts till näringsminister maud Olofsson.

– Situationen är att mack efter mack läggs ned ute i vårt land.

Monica Green anser att oljebolagen rationaliserar sin verksamhet i en allt snabbare takt och undrar vart det av Maud Olofsson utlovade trycket på oljebolagen tagit vägen?

– I en tidigare interpellationsdebatt har Maud Olofsson beskrivit hur hon vill behålla trycket på oljebolagen. Jag undrar vad som har hänt med det trycket eftersom i Skaraborg har mackdöden fortsatt. Där utöver har näringsministern tydligt sagt ifrån att samhället inte ska gå in med stöd när servicen försvinner, säger Monica Green.

– Utan bensinmack utarmas den svenska landsbygden, servicenivån sjunker och urbaniseringen blir ett faktum, säger Monica Green som uppmanar regeringen att ta frågan på allvar och rädda Skaraborgs och den svenska landsbygden.

2 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Oven
Gäst
Oven
31 July, 2008 02:06

Du kunde nog lika gärna talat med en vägg M.G.
Det hade blivit samma svar!

realist
Gäst
realist
31 July, 2008 02:10

Centern finns numera på Stureplan och ger väl fullständigt … i landsbygden.Det är länge sedan Hedlund styrde och ställde i det partiet och det har bara blivit sämre med åren. För att fullständigt spåra ut med Maud.