Gå direkt till Nyheten (Nytt lurendrejeri mot åldring i Lidköping)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 20 juli 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Nytt lurendrejeri mot åldring i Lidköping

Publicerad Friday, 08 August 2008, 09:33 av Redaktionen

Åter har en äldre person lurats på pengar. Vid 22-tiden på torsdagens kväll ringde det på dörren vid en kvinna i 85-årsåldern på Solhagsvägen. En stund senare var hon bestulen. Polisen varnar: Släpp inte in någon obekant!

Det var en kvinna som ringde på dörren, men i övrigt är signalementet lite osäkert. Kvinnan som ringde på påstod sig komma från Riksbyggen och ville kontrollera vattenkranarna för att grannar påstod att det luktade. En vattenkran behövde antagligen bytas.

Men i stället för att kontrollera kranarna genomsöktes lägenhet och ur en byrå stals 1.700 kronor.

Liknande brott, där förövare utgett sig för att vara hantverkare, har skett på andra håll i Västsverige nyligen. Polisen varnar nu: Släpp inte in någon! Vill någon okänd in – öppna inte. Den som är osäker och känner sig otrygg kan ringa polisen för att få hjälp.

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Göran
Gäst
Göran
8 August, 2008 01:48

Synd man inte träffar på sådana ryggradslösa “människor”som stjäl för åldringar. men förr eller senare kommer nog verkligheten ifatt även dom.