Gå direkt till Nyheten (Göran Larsson inleder politikerveckan i Lidköping)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 29 November 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Göran Larsson inleder politikerveckan i Lidköping

Publicerad Saturday, 09 August 2008, 06:57 av Björn Smitterberg

I dag, mellan 11 och 13, och med ett anförande cirka 12.30, inleder miljöpartiets Göran Larsson politikerveckan i Lidköping. Det är en kontroversiell politiker – verksam i såväl kommunfullmäktige som regionfullmäktige, som finns på Iqbals torg och tar emot publiken.

Göran Larsson har starka motiv för sitt politiska engagemang – inte bara miljömässiga utan även sociala. I veckan gjorde han ett tydligt utspel i en helt annan fråga: Han vill att Miljöpartiet skall ändra sin politik och sluta arbeta för att Sverige skall lämna EU.

Genom vårt medlemskap kan vi påverka, sa Göran Larsson.

Göran Larsson är nattarbetare – han är nattsköterska. Det har också märkts i hans politiska engagemang – han har föreslagit att den nya Hamnstaden i Lidköping skall få äldreboende.

Miljöpartiet är en pålitlig del av den koalition som leder Lidköping. Därför har han bett socialdemokrater och vänsterpartister att komma till mötet på Iqbals torg i dag. .

Lidköpingsnytt har  tagit initiativ till Politikerveckan och har fått starkt stöd från flera politiker för detta. Avsikten är att hålla en Politikervecka med lokala och regionala frågor i huvudsak. Men mycket av dessa frågor styrs i dag av rikspolitiska beslut. Så gränsdragningen är svår.

Alla är välkomna att prata med politikerna direkt på torget i dag.