Gå direkt till Nyheten (Politikerveckan:
Center-ja till kommunal vindkraftsatsning!)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 29 November 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Politikerveckan:
Center-ja till kommunal vindkraftsatsning!

Publicerad Monday, 11 August 2008, 18:34 av Björn Smitterberg

Lidköpingscentern kommer att säga ja till en kommunal satsning på vindkraft genom ett eget bolag. Det sa Henrik Arthursson när han i dag var en av centerns talare vid Politikerveckan på Iqbals torg.

Henrik Arthursson lovade stötta kommunal vindkraftsatsning

– Satsningen kan ske i form av ett bolag i stil med Värmeverksbolaget och ingå i kommunkoncernen, sa han.

– Men kanske är det tid att se över våra bolagsbildningar – kanske är det dags att skapa ett större än att ha flera små.

Regnet förstörde en del av Centerns satsning på Iqbals torg i dag.
Men en del passade på att fråga ut centgerpolitikerna.

Men grundbudskapet är alltså ett ja till kommunal vindkraftsatsning – som kan bli verklighet på Hasslösafältet. Andra budskap var att satsa på hela kommunen.

– Alltför många satsningar stannar i tätorten Lidköping. cykelvägar, bredband, VA och mycket annat. Vi tycker det är dags att göra en rättvis satsning på landsbygden.

Centerns anförande i Politikerveckan kom främst att handla om regionens sjuk- och hälsovård. Bengt Andersson,regionpolitiker från Tibro, sa bland annat att han inte vill att människor ska använda sjukvården.

– Visst vore det skönt om vi kunde slippa använda sjukvården. Men människan behöer sjukvård och då skall vi ha den. Satsningen på sjukhuset i Lidköping visar tydligt att det inte finns några tankar på nedläggning, sa Bengt Andersson.

Men Bengt Andersson ville även ha en satsning på hälsovård. Sådan finns i Lidköping och han hoppas det förebyggande hälsoarbetet skall få större genomslagskraft.

Du kan höra anförandena från Politikerveckan på din dator – Klicka in till http://www.politikerveckan.nu/