Gå direkt till Nyheten (Vara Konserthus startar skivbolag)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 04 December 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Vara Konserthus startar skivbolag

Publicerad Thursday, 14 August 2008, 18:42 av Redaktionen

Nu utökar Vara Konserthus sin verksamhet med skivproduktion och skivförsäljning. I höst kan den första skivan köpas i biljettkassan och först ut är kritikerrosade “Swallow Songs” med Bohuslän Big Band.

På “Swallow Songs” framför Bohuslän Big Band musik av och tillsammans med den legendariska basisten Steve Swallow. Skivan har fått fina recensioner i svensk press och spelas redan i Jazz After Hours som sänds i åttio radiokanaler i USA.

– Med Vara Konserthus som skivbolag får vi en utökad konstnärlig frihet och styr på ett helt annat sätt materialet som når marknaden, säger Göran Levin, producent för Bohuslän Big Band.

Arbetet med fler utgivningar med både Bohuslän Big Band och Vokalkvartetten VOX pågår. Under hösten ser vi fram emot “Letter to Billie”, där Bohuslän Big Band tillsammans med soulsångerskan Jaqee hyllar Billie Holiday.

Satsningen på skivbolag är ett led i satsningen på att profilera Vara Konserthus och ensemblerna.

– Skivmarknaden har förändrats dramatiskt under de senaste åren, men det är fortfarande viktigt både för ensemblernas konstnärliga utveckling och för att profilera den verksamhet som sker under namnet Vara Konserthus, berättar konserthuschef Martin Hansson.

Försäljningen kommer huvudsakligen att ske i Vara Konserthus, via hemsidan och inte minst vid konserter med ensemblerna. Arbete pågår också med att söka en strategisk partner för internationell försäljning.