Gå direkt till Nyheten (Debatt: Vem har släppt ut kamrern?)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 02 December 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Debatt: Vem har släppt ut kamrern?

Publicerad Friday, 15 August 2008, 09:18 av Insändare

– Sluta agera som flockdjur när hanen börjar gala, skriver signaturen Katarina Jonsson-S i en debattartikel i Lidköpingsnytt i dag.
– Ta tag i CIEL och driv på i stället för att bromsa, se inte på siffrorna utan på verkligt resultat.

Nu är det plötsligt läge att spara pengar – undrar varför?

Det drabbar CIEL. Under tre år har CIEL verkat i Lidköping, utbildat, understött utveckling och gjort nytta inte bara för Lidköping utan för hela västra Skaraborg och övriga regionen.

Men jag undrar vem som släppt ut kamrern. Den som talade om att pengarna tagit slut. Ja, inte räcker dom för evigt. men det mest korkade är när några säger att “Det har bara blivit två företag och ett av dem har flyttat till Göteborg!”

Vad är detta för trams? Jag har aldrig varit i närheten av CIEL mer än när det varit uppfinnarutställningar. Men så mycket fattar jag att resultatet är bättre än två företag. Här har – påstår jag – en rad Lidköpingsföretag fått del av kompetensutveckling, miljöutveckling, produktutveckling och utvecklad marknadsföring. Det kan inte räknas i nya företag – det kan bara räknas som näringslivsutveckling.

Jag tror att CIEL är värt vartenda öre för den som påstår att näringslivets utveckling är viktig för Lidköping. Så sluta titta på avkastningen i kassaboken – försök att se skogen för alla träd. Försök se lite långsiktigt. Det är inte självklart att CIEL skötts på bästa sätt, men det har fortfarande chans att bli en av de bästa satsningar som gjorts i Lidköping.

Men det kräver att Lidköpings politiker ser upp och inte agerar som flockdjur när hanen börjar gala. Ta tag i situationen på allvar och driv på i stället för att bromsa. Jag vet att det inte finns någon idrottsförening som står bakom CIEL, men politiker kan faktiskt agera ändå.

Vad har Lidköping för näringslivspolitik att skryta med om inte CIEL överlever?

Katarina Jonsson-S.