Gå direkt till Nyheten (Selmosson nytt oppositionsråd i Götene)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 24 juli 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Selmosson nytt oppositionsråd i Götene

Publicerad Friday, 15 August 2008, 09:33 av Redaktionen

När socialdemokraterna i Götene höll medlemsmöte på torsdagskvällen valdes Kenth Selmosson till att efterträda Madelén Persson på posten som oppositionsråd, andre vice ordförande i kommunstyrelsen.

Kenth Selmosson, som valdes enhälligt, har vikarierat som oppositionsråd sedan i mars 2007. Madelén Persson valdes till oppositionsråd i maj månad 2005 och har det senaste dryga året varit föräldraledig. I en skrivelse till Götene kommun har hon avsagt sig uppdraget som oppositionsråd från och med den 17 augusti.

Kenth Selmosson valdes in som ersättare i kommunfullmäktige vid valet 2002. Avhopp gjorde att han omgående kom att bli ordinarie ledamot. Han var under den mandatperioden även ledamot av barn- och ungdomsnämnden.

Vid det senaste valet 2006 erhöll Selmosson 202 personkryss och övertog därmed partiets första mandat i kommunfullmäktige. Tiden som ledamot i kommunstyrelsen började med en riktig rivstart, efter bara ett par månader kom han att träda in som andre vice ordförande.

Under torsdagskvällens möte tackade Kenth Selmosson för förtroendet och betonade det goda utgångsläge som partiet synes ha inför valet 2010.

Det formella valet av Selmosson väntas ske vid kommunfullmäktiges sammanträde i slutet av september.