Gå direkt till Nyheten (De la Festival:
En jättestor barnfest i Stadsträdgården)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 20 juli 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

De la Festival:
En jättestor barnfest i Stadsträdgården

Publicerad Saturday, 16 August 2008, 18:03 av Björn Smitterberg

Barnen tjöt av glädje, men var också tysta av spänning – solen strålade och hela Stadsträdgården var som en jättestor familjefest i eftermiddag. Vuxnade klappade händer och dansade med. Och så kom det hisnande, när det blev konster högt upp under scentaket i bara ett par hängande band. Cirkus Cirkör är i Lidköping.

Lördagen var alltså barnens dag i De la Festival. Det var barnen som fick sitta på de främsta bänkraderna – ja, de satt mest framför bänkarna förstås… Mellan bänkarna och scenen och helst uppe på trappan till scenen. För så bra var underhållningen i dag – en höjdpunkt i veckan.

På scenen fanns Barnens Allsång på Skansen med ett stort program inspirerat av Astrid Lindgren. Och mitt i detta kom pop- och schlagerstjärnan Marie Picasso och sjöng.

Glass till barnen i en paus, och därefter kom Acrobatic Bodies – en grupp av artister från bl a Cirkus Cirkör, men förstärkta. Förutom akrobater i luften gjordes en ironisk framställning av en föredragshållare som kan få vilken vältalig person som helst att i fortsättningen vara tyst. Så var det med denne talare. Han fick inte ordning på något i sin talarstol.

– Precis så här ska det vara i en stads park, sa kultursekreteraren Helene Wellner medan hon ilade mellan uppgifterna.