Gå direkt till Nyheten (Debatt: Holger G svarar Ove N)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 20 juli 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Debatt: Holger G svarar Ove N

Publicerad Monday, 18 August 2008, 09:35 av Redaktionen

– Det är för tidigt att kommentera innehållet – men aalla partier och handikapporganisationer har varit med och utformat förslaget om LSS, skriver Holger Gustafsson, riksdagsledamot för KD, i ett svar på en debattartikel.

Svar till Ove Nordström på Lidköpingsnytt 11/8

Ove Nordström frågar mig hur jag ställer mig till det nya förslaget om förändringar av LSS som LSS-kommittén kommer att presentera.

Saken är den att betänkandet inte kommer att presenteras förrän i slutet av augusti så det är tyvärr svårt för mig att svara på den frågan innan dess.

Det som kan sägas är att kommittén tillsattes av den förra regeringen 2004 och består av företrädare för alla riksdagspartier samt företrädare för handikapporganisationerna genom HSO. Den nuvarande regeringen har inte ändrat något i direktiven för kommittén. För mig som kristdemokrat är det naturligtvis oerhört viktigt att LSS fungerar i praktiken och värnar den enskildes rättigheter.

Idag vet vi att det kan se väldigt olika ut för människor beroende på var i landet de bor i fråga om vilket stöd man som funktionshindrad får. Detta är inte acceptabelt och det är bland annat detta som nu också ses över. LSS är en rättighetslagstiftning som måste fungera väl i praktiken och jag ser fram emot att få ta del av kommitténs förslag i sin helhet.

Holger Gustafsson, riksdagsledamot för Kristdemokraterna i Skaraborg

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Oven
Gäst
Oven
18 August, 2008 12:26

Tack för svaret.
Kommiténs ordförande uttalade att man skulle spara 3,3 miljarder på att bl.a. dra ner på personlig assistans genom att dra ner på antalet timmar. Det var detta jag ville ha din syn på.
För mig låter det orimligt.
/Ove