Gå direkt till Nyheten (Lidköping blir först i världen att certifiera restauranger)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 07 December 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Lidköping blir först i världen att certifiera restauranger

Publicerad Monday, 18 August 2008, 10:30 av Redaktionen

Lidköpings kommun kommer att certifiera restauranger som är ansvarsfulla för säkerhet och trygghet. Det blir den första kommun i världen som gör detta. Certifieringen ingår i projektet “En säker och trygg kommun” där Lidköping varit en av de främsta sidan 1989.

1989 blev Lidköping som första kommun i världen utsedd till ”En säker och trygg kommun”. Konceptet handlar om att förebygga skador orsakade av olyckor, våld och självskada. Konceptet är globalt och leds av WHO, Collaborating Centre on Community Safety Promotion på Karolinska institutet. En utveckling av konceptet ”En säker och trygg kommun” i Lidköping är att certifiera restauranger till en ”Ansvarsfull restaurang”. Några av de kriterier som ska uppnås är bla; att all personal som bemöter gästen har genomgått utbildning i ansvarsfull alkoholservering; att det finns synlig marknadsföring av alkoholfria alternativ.