Gå direkt till Nyheten (Polisen söker vittnen till nattens grova rån)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 02 December 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Polisen söker vittnen till nattens grova rån

Publicerad Monday, 18 August 2008, 11:10 av Redaktionen

Polisen söker minst tre män som i natt utförde det grova rån på Gamla Läckövägen som Lidköping skrivit om tidigare. Alla slags vittnesuppgifter är viktiga för polisen som uppmanar den som vet något som kan ha samband med rånet att ringa till polisen i Lidköping. Klicka in och läs mer.

Rånet skedde någon gång vid tvåtiden i natt. Polisen fick larmet klockan 02.45. I villan på Gamla Läckövägen fanns hela familjen – två vuxna och ett barn. Gärningsmännen var mycket motfulla och hade skjutvapen, stickvapen och andra tillhyggen.

Gärningsmännen lämnade villan med kontanter, mobiltelefoner och en dator. Därefter tejpades offrens händer för att de inte skulle kunna larma polis. Situationen upplevdes för offren som mycket hotfull.

Offren har uppgivit följande för polisen:

– Gärningsmännen var tre, men tycks under rånets gång ha haft mobiltelefonsamtal med någon utomstående.

– Det var tre män som utförde rånet – de talade engelska med offren men något annat språk, möjligen östeuropeiskt, med varandra.

– En av männen var mellan 20 och 25 år, mellan 167 och 169 centimeter lång, breda axlar och atletiskt byggd. han bara en grå munkjacka med luva.

– En annan av männen är mellan 20 och 30 år och cirka 175 centimeter lång. I övrigt finns inga uppgifter polisen vill lämna ut.

– En tredje person är mellan 20 och 30 år, cirka 185 centimeter och smal. Han bar en mörk munkjacka med luva.

Polisen misstänker att det kan finnas en fjärde, kanske ännu fler, gärningsmän. Polisen har inte kunnat lista ut varför just den här familjen rånades.

Polisen uppmanar alla som kan lämna någon upplysning att ringa telefon 114 14, be att få bli kopplad till inre befäl i Lidköping.