Gå direkt till Nyheten (Reumatiker drabbas av högre kostnader)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 15 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Reumatiker drabbas av högre kostnader

Publicerad Monday, 18 August 2008, 12:46 av Redaktionen

Lidköpings Reumatikerförening har drabbats av ökade kostnader och söker nu akut ekonomisk hjälp vid Lidköpings kommun.

I ett brev till kommunen förklaras situationen. 125 personer, indelade i fem grupper, badar varmbad i badhuset varje vecka för rehabilitering. detta är en viktig del av rehabiliteringen. För varje grupp betalas 370 kronor till kommunen, och med ledare vars kostnad också stigit blir priset 530 kronor per tillfälle.

Detta blir en så dryg kostnad att föreningen inte anser sig kunna ta ut den av medlemmarna utan hoppas på kommunens hjälp. Prisförändringarna har kommit så sent att föreningen inte kan ansöka om bidrag den vanliga vägen – då räcker inte pengarna.