Gå direkt till Nyheten (Debatt: Jag vill se (c) och (kd) leva upp till vindkraftlöften)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 07 December 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Debatt: Jag vill se (c) och (kd) leva upp till vindkraftlöften

Publicerad Tuesday, 19 August 2008, 16:28 av Redaktionen

Miljöpartiets Göran Larsson skriver i en debattartikel att han ser fram emot höstens politiska arbete och debatter. genom politikerveckan blev det en rivstart. Han vill nu se att Centerpartiet och Kristdemokraterna lever upp till sitt löfte om att satsa på vindkraft.
Jag ser nu verkligen fram mot en intressant höst i den kommunala politiken vilken har fått en rivstart tack vare den av Lidköpingsnytt anordnade politikervecka, som jag verkligen ser fram som ett återkommande politisk evenemang.

Jag har skrivit det förut men det tål att upprepas att det är mycket viktigt att lyfta upp den lokala politiken och dess politiker, för att medborgare ska kunna ta ställning i för dem väldigt viktiga frågor när vi kommer till kommunvalet 2010.

Det är mycket glädjande att alla kommunfullmäktiges partier tog denna utmaning och visade upp sig på politikerveckan samt att de ansvariga politikerna fanns där också för att allmänheten skulle kunna möte dem. Detta visar en respekt för demokratin och att det faktiskt är medborgarna som väljer och som prioriterar vilken politisk inriktning kommunen skall ha i framtiden.

Från miljöpartiets del så har vi nu varit tydliga med att vi förnärvarande ser nuvarande grön/röda sammarbete som det alternativ som gäller inför Val 10 och kommande mandatperiod. Jag är glad att Kjell Hedvall så hårt tryckte på miljö och klimatpolitiken i sitt anförande och att han har en målsättning att vi ska vara klimatetta i kommande undersökningar av Naturskyddsföreningens riksmätningar, vilket visar att S tar den gröna politiken på allvar och ser den gröna omställningspolitiken som den enda vägens politik när det gäller att göra kommunen fri från oljeberoendet.

Jag kan väl också notera att både C och Kd tar upp detta med vindkraften och det tycker jag är mycket positivt men jag vill gärna se det i aktiv politik framöver!

Det är verkligen vind i segel just nu för en aktiv klimatpolitik och det känns verkligen kul att vi som grönröd kommun i Västra götaland går i framkant när det gäller den gröna omställnings politiken.

Göran Larsson (Mp)

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Jonas
Gäst
Jonas
20 August, 2008 11:12

För miljöns skull,så är jag för vindkraft.Men det måste ske under ordnade former.Som det är nu ,så verkar det som om varenda bonde kan smälla upp ett vindkraftverk precis som de vill.Men för oss andra som bor mitt i skogen av vindkraftverk,så är det inte så trevligt.
MVH Jonas