Gå direkt till Nyheten (Vänerköks framtid oklar: Omfattande upprustning krävs)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Vänerköks framtid oklar: Omfattande upprustning krävs

Publicerad Thursday, 21 August 2008, 13:42 av Björn Smitterberg

Framtiden  för Vänerkök är just nu oklar. Det är ett stort kommunalt kök som levererar måltider till äldreomsorgen, barnomsorgen och kommunens skolor i Lidköping. Inom kort skall kommunens ledande politiker och tjänstemän diskutera Vänerköks framtid.

– I dag vet vi egentligen ingenting om hur politikerna kommer att ställa sig, säger Ann-Sofie Nissfeldt, chef för förvaltningen Teknisk Service, den förvaltning som har verksamheten i Vänerkök.

– Det är ju förvaltningarna som köper vår mat, alltså Vård & omsorg, Barn & skola och Utbildning som får avgöra hur man vill ha det.

Även kommunstyrelsen kommer att vara representerad vid ett flera timmar långt möte där alternativ skall diskuteras.

I botten finns att Miljö- och hälsoskyddskontoret ställt krav på förändringar.

– Vi kan inte godkänna köket på sikt utan att det sker en rejäl upprustning och modernisering, säger Ann-Christine Hagaeus. För att ta ett exempel måste golvet bytas.

Ann-Sofie Nissfeldt säger att det än så länge inte finns någon prislapp på vad ombyggnaden kan kosta.

– Men allt pekar på att det är en mångmiljoninvestering som krävs. Det är inte bara slitage – lagstiftningen skärper också kraven på oss.

Ett alternativ kan vara att Vänerkök stängs – att måltiderna i fortsättningen köps in färdiga och kylda, och värms i samband med måltiden – så kallad cook & chill.

– Det har vi inte diskuterat, men det är klart att politikerna kan komma fram med en sådan lösning om man tycker att det blir för dyrt att rusta Vänerkök.

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Kristian
Gäst
Kristian
21 August, 2008 07:40

Det vore tragiskt om man väljer bort hemlagad mat!
-Hur tänker du där hemma när köket är slitet? Tror tusan att det är för dyrt att renovera, men inte skulle du välja att köpa allt i plastförpackningar på ICA?
Med jämna mellanrum måste man investera, så enkelt är det.