Gå direkt till Nyheten (Skolungdomar förlorare när busshållplatser drogs in)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Skolungdomar förlorare när busshållplatser drogs in

Publicerad Friday, 22 August 2008, 10:45 av Redaktionen

Skolungdomar har nu fått stöd av busschaufförer i sin kritik mot indragna hållplatser för bussarna mellan Lidköping och Götene respektive Skara/Skövde. Götenebussens tidigare sju hållplatser har blivit två, dessutom har flera hållplatser längs vägen dragits in.

Ungdomssajten 31an.se har tagit upp svårigheterna som uppstått för skolungdomarna i en artikel och här talas också om att skolelever som åker till och från Margretelundsområdet som måste ta sig till Vänersvik för att kliva på regionbussen, och de som skall åka till Fredriksdalsskolan har fått betydligt längre resväg.

Kritiken gäller också att informationen inte funnits i turlistorna eller på Västtrafiks hemsida.

Västtrafiks nya busslinjer och dragningar i Lidköping har förändrats i samband med skolstarten och det har förvånat flera resenärer som tycker sig sakna information. Även politiker i Samhällsbyggnadsnämnden har för Lidköpingsnytt nämnt att de inte varit helt på det klara med förändringen som skett.

3 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Mimmi
Gäst
Mimmi
22 August, 2008 11:05

Jag tycker det är vansinnigt att de har dragit in så mycket hållplatser.Nu utsätts våra ungdomarna för fara när de ska passera övergångsstället vid hållplatsen vänersvik.Alla dessa ungdomar ska till Fredriksdalsskolan och måste då passera en väl trafikerad gata mitt i rusningstrafiken på morgonen.

Maria
Gäst
Maria
22 August, 2008 07:42

Undrar…får Västtrafik betalt av Lidköpings kommun för skolskjuts?

Jonatan Kindh
Gäst
Jonatan Kindh
23 August, 2008 12:36

Kommunen betalar Västtrafik för att elever utanför stan ska få skolkort att använda på de vanliga bussarna… Men en del av det konceptet är väl att de vanliga bussarna stannade nära skolan?