Gå direkt till Nyheten (JO-kritik för missad information av poliser)

 
  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 05 December 2023

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

JO-kritik för missad information av poliser

Publicerad Saturday, 23 August 2008, 08:21 av Redaktionen

En förare av en A-traktor förlorade körkortet på grund av fortkörning med sin A-traktor – men indragningen av körkortet kom betydligt senare än vad polisen informerade om. Nu kritiseras polisen för brister i informationen.

I oktober förra året stoppades en yngling från Götenetrakten av poliser då han körde för fort med sin A-traktor. fortkörningen var sådan att den unge föraren kördes hem till föräldrarna och i samband med att han rapporterades för fortkörningen informerade poliserna om att körkortet skulle dras in.

Men det hördes inte något om indragningen av körkortet – så föräldrarna kontaktade länsstyrelsen och fick veta att på grund av hög arbetsbelastning kan det dröja innan indragningen sker. Det dröjde cirka två månader i det här fallet.

Föräldrarna JO-anmälde nu poliserna för den felaktiga informationen – JO anser att informationen skall vara tydlig och korrekt.

Föräldrarna ville också att den så kallade spärrtiden skulle kortas med hänsyn till att det gick ett par månader innan körkortet drogs in. Men här ger inte JO föräldrarna rätt. Ett beslut i såväl länsrätten och kammarrätten om körkortet kan inte ändras.