Gå direkt till Nyheten (Bilverkstad flyttar från förbjuden plats)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Bilverkstad flyttar från förbjuden plats

Publicerad Thursday, 28 August 2008, 16:54 av Björn Smitterberg

En bilverkstad som sedan en tid funnits på en tomt intill Nicolai-kyrkan kommer att flytta. Det är inte verkstadsägaren som gjort fel – han hyrde en verkstadslokal utan att veta att det inte fick vara verkstad här.

I Stadshuset strax intill uppmärksammades bilverkstaden och ägaren fick veta att det enligt gällande planer för området inte fick finnas verkstad här, och det bestämdes även om ett vite.

Men det är inte aktuellt att gå till domstol och begära att vitet skall dömas ut – verkstadsägaren har själv letat fram en ny lokal och begärt bygglov för att få flytta – den hamnar Skaragatans östra del. Vid samhällsbyggnadskontoret sägs också att ingen skugga skall falla över verkstadens ägare – denne hade uppenbarligen inte informerats om hur lokalerna vid Östergatan fick användas.