Gå direkt till Nyheten (Besöksnäringen ökade kraftigt i Lidköping i juni)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 18 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Besöksnäringen ökade kraftigt i Lidköping i juni

Publicerad Saturday, 30 August 2008, 17:54 av Redaktionen

Antalet gästnätter i hotellanläggningar, campingplatser och vandrarhem i Lidköping ökade med hela 19 procent i juni. Det är en ökning som är nästan enastående i hela Västsverige.

Det här framgår när Västsvenska Turistrådet nu presenterat siffrorna för juni och därmed för hela första halvåret i år. Under första halvåret i år ökade besöksnäringen med 6 procent i Lidköping. En riktigt topp var det alltså i juni med en ökning på 19 procent – ökningen härrör till såväl svenska och utländska besökare. Boendeanläggningarna ökade beläggningen med 10 procent.

Näst efter Lidköping är det Mariestad som visar en betydande ökning av turismen. Även Skövde har ökat – men främst beroende på att nya anläggningar börjat rapportera sin statistik och så är det även för Skara som ju fått ett nytt hotell sedan juni förra året. I Skara halverades dock beläggningen av rummen – bra 27 procent av hotellrumsnätterna i Skara användes under juni.

1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Han som inte visste nåt
Gäst
Han som inte visste nåt
31 August, 2008 02:10

Grattis min fina stad,finns tydligen tyskar som fortfarande tror att VI har en vacker strandremsa vid vår kronocamping hehe..