Gå direkt till Nyheten (Klotterattack mot Kinnekulletåg)

  1. Lidköpingsnytt.nu
  2. 17 juni 2024

Sök i Lidköpingsnytt arkiv

Mer eller mindre relaterat

Klotterattack mot Kinnekulletåg

Publicerad Saturday, 30 August 2008, 12:11 av Redaktionen

Ett av tågen på Kinnekullebanan har blivit grundligt nedklottrat och det väntar nu en omfattande rengöring. Hela sidan på ett av de nya tågen har smetats ned – och det är alldeles uppenbart att det inte är några skickliga konstnärer som varit framme.

 

18 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
BG
Gäst
BG
30 August, 2008 02:50

Grafitti klotter målas av i huvudsak kriminella missbrukare som njuter av att förfula det offentliga rummet rätten att förfula vår stad … Det är symptomatiskt att klottret riktar sig mot “det gemensamt ägda” det är inte bilar och villor som vandaliseras det är det offentliga rummet.

TG
Gäst
TG
30 August, 2008 04:26

En del föräldrar har verkligen lyckats med uppfostran av sina barn! Hoppas de som gjort det fotograferade sitt alster, blir något att visa sina barn och barnbarn det. För att inte tala om när de hamnar på ålderdomshemmet, då kan de stolt visa vad de gjorde när de var unga.

Maria
Gäst
Maria
30 August, 2008 08:07

Tråkigt på de nya tåg som trafikerar kinnekullebanan att de skall behöva bli nedklottrade på detta viset.

Daniel
Gäst
Daniel
30 August, 2008 11:03

Hmm.. Är det bara jag som tycker att den “klottrade” vagnen är finare än den gråa “oklottrade”vagnen? Fast jag skulle helst sett att det var nån sorts figurgraffiti istället för bara text. Och, ja, det är olagligt, ja vet. Men nåt som jag inte gillar är när de går runt och gör en Tag överallt!

andreas
Gäst
andreas
30 August, 2008 11:35

Fy vad elakt mot oss pendlare att fula ner vårt kära tåg på det viset, och dessutom täcka över fönstrena!

Lidköpingsbo
Gäst
Lidköpingsbo
31 August, 2008 08:11

Kan bara uppmana allmänheten att om man ser någon som begår ett brott har alla rätten att göra ett envarsingripande och därigenom menas att man med möjliga medel har rätt att hålla fast personen på platsen tills dess att polisen kan komma och gripa den denne.

ingrid
Gäst
ingrid
31 August, 2008 10:08

Jag håller faktiskt fullkomligt med Daniel. Mycket av det som “klottras” är rena konstverken.

En femtitalist

TG
Gäst
TG
31 August, 2008 10:14

Lidköpingsbo, jag lovar att ingripa om jag ser någon begå brott och hålla kvar dem tills ambulansen kommer!! =)

Ove
Gäst
Ove
31 August, 2008 11:02

Envarsingripande är lätt att säga men svårt att göra! Hur många gånger är inte föremålet för ingripandet fler än griparen? Vågar man göra gripandet då? Man bryter sig in hotar och slår vittnen. Finns många skäl att fundera flera gånger innan man “leker” polis! Finns det polis överhuvudtaget i stan?

Patrik
Gäst
Patrik
31 August, 2008 11:39

TG: Så du skyller på föräldrarna? Menar du att man som förälder kan påverka allt ens barn gör genom livet? Man kanske ska sätta sina barn i kloster för att dem inte ska göra nåt dumt då, eller? Oerhört lättvindigt att skylla på föräldrarna. När “ditt barn” gör nåt dumt så säger du nog nåt annat…

TG
Gäst
TG
31 August, 2008 05:09

TG:fel av mig skylla på föräldrarna, det är naturligtvis samhället och skolans fel. De har misslyckats fullständigt med uppfostran av de barn som klottrat. Vi föräldrar har ju inget ansvar för vad våra barn gör.

Patrik
Gäst
Patrik
31 August, 2008 09:33

TG: Måste det va nåns fel?? Alla individer gör sina egna val här i livet. Hur mycket föräldrar, lärare och andra än försöker uppfostra barn så gör inte alla som dem blir tillsagda för det. Jag uppfostrar mina barn förbannat bra tycker jag, även i skolan får dem bra uppfostran, lik förbannat kan…

Patrik
Gäst
Patrik
31 August, 2008 09:35

Vi föräldrar uppfostrar våra barn så gott det går. Lik förbannat kan det gå snett. För alla individer gör sina egna val här i livet, lär dig det

Ann
Gäst
Ann
31 August, 2008 09:36

Det är väl självklart att det är vi föräldrar som har ansvar för våra barn. Vi måste lära dem vad som är rätt och fel och vad som är ditt och mitt.

Lady. Al.Capone
Gäst
Lady. Al.Capone
3 September, 2008 09:31

Varför tror ni att det är barn som målat detta tåg??? Finns ju även vuxna som ägnar sej åt denna konstart.Helt ok om man fått tillstånd att måla ej annars.

Tjalle Tvärvigg
Gäst
Tjalle Tvärvigg
3 September, 2008 09:45

Är det vuxna som målat kan man nog ändå klassa dem som barn(sliga)

Nisse Hult
Gäst
Nisse Hult
3 September, 2008 10:48

Hur kan man säga att föräldrar och skola gör bra jobb när samhället ser ut som det gör? Bullshit! Gränserna och normerna om vad som accepteras i sammhället flyttas hela tiden framåt. Spraya på tåg? Javisst! Misshandla någon? Javisst! I arbetet med att skapa ett bra samhälle så är alla ansvariga.

andreas
Gäst
andreas
9 September, 2008 10:43

Det känns gott att tåget var rentvättat när det skulle ut och åkas igen i söndags kväll,.